Το Γενικό Χημείο και η ΑΑΔΕ ενημερώθηκαν μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα για τον κίνδυνο που ενέχει δημοφιλές αλκοολούχο ποτό από την Ιταλία
Σύμφωνα με την Έρευνα Τροφίμων και Υγείας 2022 του Διεθνούς Συμβουλίου Πληροφοριών Τροφίμων (IFIC), η προτίμηση για προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «φυσικά» και «καθαρά» αυξήθηκε το 2022.
Οι γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή, έχουν 33% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν κάταγμα στο ισχίο (γοφό), σε σχέση με όσες τρώνε κρέας τακτικά (τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα), δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ερευνητές δημοσίευσαν μελέτη στο ACS Food Science & Technology, στην οποία δείχνουν ότι η ενσωμάτωση αλεύρου φλούδας μπανάνας στο κουρκούτι μπισκότων ζάχαρης, τα κάνει πιο υγιεινά, αλλά και πιο νόστιμα.
Το άλειμμα σοκολάτας ως λειτουργικό τρόφιμο - Ιδιότητες μετά την αφαίρεση κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης και την προσθήκη βιταμίνης D, μαγνησίου και ασβεστίου
Απόφαση «σταθμός» του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου - Αλλάζουν τα δεδομένα για τις κυρώσεις και το κλείσιμο εγκαταστάσεων μετά την ανίχνευση listeria σε προϊόντα που πωλούνται ήδη από τη Λιανική
Η ΠΕΤΕΤ ζήτησε να αναθεωρηθούν οι αναθέσεις στα εργαστήρια μαγειρικής του ΟΑΕΔ - "Οι τεχνολόγοι τροφίμων οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και οι πλέον κατάλληλοι να διδάξουν για την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων".
Αναρωτιέστε από πού προέρχονται τα ρούχα σας, από τι υλικό είναι φτιαγμένα και πώς παράγονται; Η έρευνα σύντομα μπορεί να σας φέρει πουκάμισα από μανιτάρια και τσάντες από ψάρια.