Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Μπισκότα από… μελιτζάνα: Μελέτη δίνει μία εναλλακτική λύση διατροφής για παιδιά

Νέα επιστημονική έρευνα, αξιολόγησε την αποδοχή που έχει στα παιδιά μπισκότο με προσθήκη διαφορετικών επιπέδων αλευριού μελιτζάνας

Λιανεμπόριο Τροφίμων: Αύξηση της απασχόλησης κατά 57% 2020-2021 – 220.000 εργαζόμενοι – Έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Διαχρονικά το προσωπικό των σουπερμάρκετ αποτελεί ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του κλάδου

Απειλές ολούθε…

Όσο πιο μικρό τόσο πιο... επικίνδυνο!

Πότε και πώς άρχισαν οι άνθρωποι να καταναλώνουν κοτόπουλο – Νέα μελέτη αναιρεί όσα πιστεύουμε

Τα κοτόπουλα εξημερώθηκαν σχετικά πρόσφατα στη ΝΑ Ασία και έφθασαν στην Ευρώπη περί το 800 π.Χ. χάρη και στους Έλληνες, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα

Έλεγχος αλλεργιογόνων στην παρασκευή τροφίμων

Στη σημερινή βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, τα αλλεργιογόνα αποτελούν σημαντικό λόγο ανησυχίας, καθώς έχει υπολογιστεί πως 200 έως 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τροφικές αλλεργίες

5 καθημερινά και δημοφιλή τρόφιμα υπό εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς πατάτες, χωρίς σοκολάτα ή χωρίς καφέ;

Al Clausi: Ο κορυφαίος επιστήμονας τροφίμων έγινε 100 χρονών!

"Αν θέλετε να κάνω κάτι διαφορετικό, τότε μη μου πείτε πώς να το κάνω". Αυτό είναι το αγαπημένο moto του πρώην προέδρου του IFT και ηγέτη Ε&Α, που άφησε τη δική του σφραγίδα στη βιομηχανία τροφίμων.

Μία περίεργη ιστορία…

Μια περίεργη ιστορία επιμόλυνσης ζωοτροφής δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στην Ιρλανδία.

Αυτοματοποίηση Αποθηκών Τροφίμων: Ο ρόλος του εργατικού δυναμικού

Οι ρομποτικές τεχνολογίες αποθήκευσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εργατικό δυναμικό και μάλιστα εξειδικευμένο

“Εταιρική Ψυχοπάθεια”: Οι μακιαβελικοί CEO μειώνουν τα κόστη των εταιρειών!

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι εταιρείες με μακιαβελικούς CEOs έχουν καθαρή εξοικονόμηση άνω του 6,6% στο κόστος της εταιρείας.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές-επιχειρηματίες φτιάχνουν αλεύρι από έντομα

Οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες, από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν στόχο να μειώσουν την επισιτιστική ανασφάλεια σε περιοχές της Αφρικής, μέσω της παραγωγής υψηλής διατροφικής αξίας αλεύρων από προνύμφες του σκώληκα «Tenebrio molitor»

Έρευνα: Οι Έλληνες καταναλώνουν πάνω από ένα εκατομμύριο πλαστικά κύπελα την ημέρα!

Η σχέση μας με το πλαστικό και πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή μας - Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει ποσότητα ίση με το μέγεθος μιας πλαστικής κάρτας κάθε εβδομάδα, μέσω της διατροφής

Ποιος έσβησε τη γόπα στο ταβάνι;

Ο πλανήτης (ταβάνι) καταστρέφεται και από τις γόπες των 800.000 τόνων τσιγάρων που καπνίζουν οι άνθρωποι κάθε χρόνο

Γεύμα σε αεροπλάνο: Το ενδιαφέρον χρονικό του σερβιρίσματος φαγητού εν πτήσει

Ιπτάμενοι και χορτάτοι: Η ιστορία των γευμάτων στις πτήσεις ξεκίνησε το 1918! - Πότε και γιατί απαγορεύτηκαν τα... σάντουιτς

#UpsideDownPineapple: Η κρυφή σημασία του ανάποδου ανανά

Δεν θα ξαναδείτε αυτό το φρούτο με τον ίδιο τρόπο ποτέ ξανά!

Οι καταναλωτές συνδέουν τις διαφημίσεις με υψηλότερη συχνότητα ήχου, με πιο υγιεινά τρόφιμα

Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι οι καταναλωτές συνδέουν διαφημίσεις υψηλότερου τόνου με πιο υγιεινά προϊόντα διατροφής ενώ αντίθετα, συσχετίζουν λογότυπα ήχου και διαφημίσεις χαμηλού τόνου με ανθυγιεινά προϊόντα διατροφής.

ΜΑΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Μαιο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

Εργασία: Ένα “ευχαριστώ” στον συνάδελφο κάνει καλό όχι μόνο στην καρδιά αλλά και στην απόδοση

Η έκφραση ευγνωμοσύνης πριν από την εργασία σε συναδέλφους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, κάνει την καρδιά τους να ανταποκρίνεται καλύτερα στο στρες και να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις

Η κατανάλωση περισσότερου ελαιόλαδου θα σας κάνει να ζήσετε περισσότερο;

Οι επιστήμονες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις μελέτες που θεοποιούν την κατανάλωση ελαιόλαδου και τις ευεργετικές επιδράσεις του

Όχι άλλο κάρβουνο… (Part 2)

Θέλουν να μας τρελάνουν.... Αλλά δεν πρόκειται!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο