Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε μπιφτέκια και άλλα παρόμοια, απλώς αυτά τα μπιφτέκια θα παράγονται με διαφορετικό τρόπο
Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με τους επιμολυντές στην τροφική αλυσίδα (ομάδα CONTAM) εξέδωσε επιστημονική έκθεση σχετικά με το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δημοφιλή ροφήματα από ανεπεξέργαστες, ωμές πρώτες ύλες όπως τα smoothies και το νωπό γάλα, μπορεί να είναι πηγή ανθεκτικών στα αντιβιοτικά κολοβακτηριδίων και ανθεκτικών γονιδίων
Τα φυτικά διατροφικά μοτίβα αναγνωρίζονται ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, ωστόσο, λίγες μελέτες έχουν αξιολογήσει τον αντίκτυπο της χορτοφαγικής δίαιτας στην ανάπτυξη των παιδιών
Διατήρηση της ποιότητάς τους, περιορισμός της αλλαγής χρώματος και τη μικροβιακής ανάπτυξης, μείωση της ενζυμικής δραστηριότητας και αύξηση της διατήρησης της συνολικής περιεκτικότητας σε καροτενοειδή