Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Βιταμίνη D2 ή Βιταμίνη D3; Ποια είναι καλύτερη για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Νέα έρευνα έχει βρει σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων βιταμίνης D, με τη βιταμίνη D2 να έχει αμφισβητούμενη επίδραση στην ανθρώπινη υγεία

Η πρώτη “φάρμα χταποδιών” στον κόσμο είναι γεγονός αλλά εγείρει σοβαρούς ηθικούς προβληματισμούς

Σύμφωνα με έρευνες τα χταπόδια είναι αισθανόμενα όντα ικανά να βιώσουν στενοχώρια, προσμονή, και δυστυχία, ενώ οι προσπάθειες αναπαραγωγής τους έχουν σημαδευτεί από επιθετικότητα, κανιβαλισμούς και αυτοακρωτηριασμούς!

Οι αγρότες της ΕΕ αντιμέτωποι με την “τέλεια καταιγίδα”

Μετά τις τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, ο πόλεμος στην Ουκρανία δίνει την "χαριστική βολή" στην Ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία

Φυσικοχημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά αλλαντικών που παρασκευάζονται με αλεύρι ακρίδας

Επιστήμονες ανέλυσαν την χρήση της ακρίδας ( Sphenarium purpurascens) ως αλεύρι με μερική ή ολική αντικατάσταση του αμύλου πατάτας (συνδετικό κρέατος) στα λουκάνικα

Οι ανερχόμενοι κίνδυνοι στην αλυσίδα τροφίμων

Οι νέες προκλήσεις των επικεφαλής του HACCP στη βιομηχανία τροφίμων συμπεριλαμβάνουν και τους κινδύνους από τα PFAS

Καινοτομία: Συσκευή χειρός δείχνει εάν έχει χαλάσει το ψάρι ή το κρέας και δίνει ακριβή ημερομηνία λήξης!

Η εταιρεία ανέπτυξε μια συσκευή χειρός ικανή να μετρά τη φρεσκάδα και να καθορίζει μια ακριβέστερη ημερομηνία λήξης για το κρέας και τα ψάρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Rocket delivery: Επανέναρξη λειτουργίας από αύριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η 72 ωρών διακοπή οφείλεται σε τεχνικούς λόγους!

Gargill: Πύραυλος χτύπησε πλοίο γεμάτο σιτηρά σε Ουκρανικό λιμάνι

Η πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Gargill είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων, ιδιωτικών συμφερόντων των ΗΠΑ (όσον αφορά τα έσοδα) και έχει εργοστάσια στην Ουκρανία καθώς και 500 υπαλλήλους

Βίντεο ντοκουμέντο: Πελάτης κάνει ενέσεις με το… αίμα του σε τρόφιμα μέσα σε σουπερμάρκετ

Τα σουπερμάρκετ πέταξαν προϊόντα αξίας 600.000 ευρώ

Ο μύθος της χοληστερίνης

Οι νεότερες μελέτες ανατρέπουν όλα όσα ξέρουμε και αποκαλύπτουν τις σημαντικές παρενέργειες των στατινών

Μελισσοκομία: Γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες και πως μπορούμε να βοηθήσουμε

Η μεγάλη αναζήτηση της σωστής γύρης

Το Nutriscore και η πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής

Απανωτά λάθη από τους εμπνευστές του Nutriscore

Εναλλακτικά τρόφιμα: Λειτουργική απόδοση φυτικών πρωτεϊνών

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εμποδίζουν την εφαρμογή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης είναι η έλλειψη συστατικών με συνεπή και καλά καθορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά

ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμακευτικού σκευάσματος

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως η απόφαση αυτή εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υδροδότηση της βιομηχανίας τροφίμων και οι εξορύξεις

Γιατί χρειάζεται μέγιστη προσοχή στην υδροδότηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων

Είδηση βόμβα στο delivery: Κλείνει η Rocket Ελλάδας λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας οι διανομείς της Rocket delivery

Ημέρα της Γυναίκας: Η Ελλάδα στην τελευταία θέση του Δείκτη Ισότητας για το 2021

Μικρή η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης παρά την νομοθετημένη ποσόστωση του 25% στα διοικητικά συμβούλια

Τι είναι τα λειτουργικά τρόφιμα: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη βιομηχανία τροφίμων

Τα βασικά 7 βήματα για τον  σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορία λειτουργικών τροφίμων

Σύγχρονο επιχειρείν: Συμπάθεια vs Ενσυναίσθηση

Ένα μικρό αλλά πολύτιμο μυστικό για τους πετυχημένους ηγέτες-manager

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο