Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Φυσικός και ΓΤΟ ντεκαφεϊνέ: Οι εξελίξεις στην έρευνα, η πρόσμιξη με Arabica και Robusta και η αντίδραση των καταναλωτών

Ο ντεκαφεϊνέ φαντάζει μια καλή εναλλακτική πρόταση - λύση στο πρόβλημα της επερχόμενης έλλειψης καφέ

«Πόλεμος στο κρασί»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τις προειδοποιήσεις υγείας – Συνάντηση OIV με τον ΠΟΥ

Σε μία εβδομάδα η ΕΕ θα ψηφίσει για τις προειδοποιητικές ετικέτες στο κρασί

Η μεγάλη “πληγή” των Ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων

Κάτι, μάλλον, κάνουμε λάθος!

Food label – PEF: Το νέο εναρμονισμένο πρότυπο της ΕΕ για τα “πράσινα διαπιστευτήρια”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στις 30 Μαρτίου που θα αναγκάσει τις εταιρείες να τεκμηριώσουν τους περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς τους, χρησιμοποιώντας μια εναρμονισμένη μεθοδολογία σε όλη την ΕΕ

Διεθνή: Κράκερ αιχμηρά σαν γυαλιά! Ανάκληση έπειτα από καταγγελία καταναλωτή

Καταναλωτής κατήγγειλε την παρουσία θραυσμάτων γυαλιού, αλλά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εξίσου επικίνδυνα μη επεξεργασμένα τεμάχια κράκερ

Αυτό το ξέρατε; Η αρχική συνταγή της Coca Cola είχε… κοκαΐνη! – Που απαγορεύτηκε και γιατί

Το όνομα Coca Cola το εμπνεύστηκε ο λογιστής του φαρμακοποιού John S. Pemberton που την δημιούργησε

Εκρήξεις σε μπουκάλια Κέτσαπ – Μία από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος της Heinz

Χιλιάδες μπουκάλια με "πλαστή κέτσαπ" έσκασαν λόγω ζέστης και δεν πρόλαβαν να διατεθούν στην αγορά

Διαδικτυακές παραγγελίες φαγητού: Πως, από που, ποιοι και γιατί παραγγέλνουν από το διαδίκτυο

Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα μεγάλης Βρετανικής έρευνας για την καταναλωτική συμπεριφορά

Cyber attack: Νέα κυβερνοεπίθεση στη βιομηχανία τροφίμων – Καθυστερήσεις στην παράδοση δημοφιλών σνακ

Στον "πόλεμο" κατά των χάκερ εταιρεία εγκληματολογικής τεχνολογίας πληροφοριών και νομικοί σύμβουλοι

Η Ιστορία της Ketchup – Η πρώτη συνταγή ήταν χωρίς… ντομάτα!

Τον 15ο αιώνα η ντομάτα θεωρούνταν δηλητηριώδης και η πρώτη κέτσαπ γινόταν με εντόσθια ψαριών, υποπροϊόντα κρέατος και σόγια!

Burger: Σε δημόσια διαβούλευση στη Βρετανία, οι όροι και οι κίνδυνοι για τα σχεδόν ωμά και τα medium μοσχαρίσια μπιφτέκια

Η ζήτηση των καταναλωτών για ελαφρώς μαγειρεμένα (μισοψημένα- σχεδόν ωμά ή medium) μπιφτέκια τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Η τάση για ψυχική ευεξία αλλάζει το παιχνίδι στην βιομηχανία τροφίμων

Η ψυχική ευεξία αναδύεται ως η νούμερο ένα τάση υγείας που επηρεάζει τις επιλογές τροφίμων και ποτών αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής

Συσκευασία: Βιώσιμη επίστρωση φραγμού που αποτρέπει τη μετάδοση οξυγόνου, λαδιού και λίπους – 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Η επικάλυψη Melox συμβάλει στη διατήρηση της ποιότητας και της ακεραιότητας των συσκευασμένων τροφίμων

Η γλώσσα του σώματος η μουσική και τα meetings

Πώς θα μπορούσε ένας μάνατζερ να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των συναντήσεων με τους συνεργάτες του;

Όσφρηση και Covid: Γιατί κάποιοι χάνουν την όσφρηση τους ενώ άλλοι όχι;

Το 68% όσων νοσούν με covid-19 παρουσιάζουν απώλεια οσμής ή γεύσης

Τα απίστευτα ευρήματα επιθεώρησης βρετανικού εστιατορίου – Από λιγδιασμένα εργαλεία μέχρι… μουχλιασμένες σανίδες κοπής!

Σύμφωνα με την αναφορά των επιθεωρητών στρώματα λίπους υπήρχαν στην οροφή και στα φωτιστικά, ενώ οι συνθήκες «μπορούσαν να περιγραφούν μόνο ως φρικτές».

Μα είναι δυνατόν τα αυγά και οι ντομάτες να περιέχουν «χημικά»;

Ας μην τρελαινόμαστε με τα E numbers που υπάρχουν σε ένα τρόφιμο...

Διεθνή: 20 θάνατοι και 923 δηλητηριάσεις από άγρια μανιτάρια

Η δηλητηρίαση από μανιτάρια είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των τροφίμων στην Κίνα.

Κακαόμελο: Οι άγνωστες αρετές και η μετατροπή του από απόβλητο σε θρεπτικό συστατικό

Το κακαόμελο είναι ένας ημιδιαφανής χυμός που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του κακάο, με χημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά παρόμοια με τον πολτό κακάο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 για ασφάλεια τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο