Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ασφάλεια τροφίμων: Ρεκόρ προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων στην Τσεχία

5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων στη Τσεχία.

Απρόσμενο επιστημονικό εύρημα συσχετίζει τη βιταμίνη D με ανοσία στον καρκίνο

 Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου και την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας, διαπιστώνει έρευνα, με επικεφαλής τον Έλληνα Ευάγγελο Γιαμπαζολιά.

Γιατί μερικοί άνθρωποι φτερνίζονται πολύ δυνατά ενώ άλλοι ίσα που ακούγονται;

Αν φτερνίζεστε δυνατά, η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά και διαφάνεια στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Πόσες χημικές ουσίες περιέχουν οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων – Νέα μελέτη

Μελέτη έδειξε ότι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων από πέντε χώρες περιέχουν χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό.

Πάλι πρώτη η Ελλάδα στην ΕΕ σε κρούσματα βρουκέλλωσης

Στη χώρα μας, το ποσοστό κοινοποίησης ήταν 8  φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο ΕΕ/ΕΟΧ.

Βρεφικός πνιγμός: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν γονείς και φροντιστές

Ο πνιγμός είναι συνήθως ο μεγαλύτερος φόβος των γονέων όταν πρόκειται για ατυχήματα και δικαίως.

Δυσφημίζουν το ελληνικό γιαούρτι – Προκλητική ετικέτα σε Βουλγαρικό προϊόν που πωλείται στις ΗΠΑ

Η Ετικέτα του Βουλγαρικού γιαουρτιού αναφέρει: «Άστε τους Έλληνες να έχουν τους φιλοσόφους τους, αφήστε το γιαούρτι σε εμάς».

ΕΕ: Δημοσίευση νέων νομικών πράξεων για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης

Οι 3 νέοι κανονισμοί για το πόσιμο νερό στις χώρες της ΕΕ.

Της Θάτσερ τα καμώματα

Την Θάτσερ ποτέ δεν την εκτίμησα...

Οι μπύρες και τα κρασιά με 0% αλκοόλ ήρθαν για να… μείνουν!

Σύγκριση των ποτών με αλκοόλ και των αντίστοιχων ποτών με 0% αλκοόλ για τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.

Πάνω από τους μισούς καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση από λάθος επισήμανση

Μεγάλη έρευνα διαπιστώνει ανακριβή επισήμανση, διφορούμενες φράσεις όπως «μπορεί να περιέχει ξηρούς καρπούς» και ανησυχητική έλλειψη συνέπειας.

Μεγάλη εκστρατεία της TÜV AUSTRIA Hellas μαζί με το Sani/Ikos για τη διάσωση των μελισσιών της Πάρνηθας

Με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα Γης, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα SAVE THE BEE - The Parnitha Bee Project.

Συνεχή σφάλματα στις συσκευασίες τροφίμων

Η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων παγκοσμίως.

Γαλακτοκoμικά προϊόντα και καρδιαγγειακά νοσήματα

Πως μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά.

Επιθεωρήσεις: Πρόταση για εστίαση των ελέγχων σε εταιρείες τροφίμων με χαμηλή κερδοφορία

Μελέτη συνδέει τις μη συμμορφώσεις με την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων τροφίμων.

Πατάτα: Από αιτία… λέπρας και τροφή γουρουνιών στην κορυφή της ανθρώπινης διατροφής

 Το περιπετειώδες οδοιπορικό της πατάτας.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Η ” πιο ολοκληρωμένη ανασκόπηση” που έγινε ποτέ από την Consumer Reports

Αναλύθηκαν δεδομένα επτά ετών από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το οποίο κάθε χρόνο δοκιμάζει μια επιλογή συμβατικών και βιολογικών προϊόντων που καλλιεργούνται ή εισάγονται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

PFAS: Η Παγκόσμια προσπάθεια εξάλειψης των “για πάντα χημικών”

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας για την προστασία των καταναλωτών από τις "παντοτινές" χημικές ουσίες.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο