Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Τελικά πρέπει να ενθαρρύνουμε ή να αποθαρρύνουμε τα παιδιά να μετράνε τα δάχτυλά τους για να λύνουν αριθμητική;

Η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η απόδοση των παιδιών στην αριθμητική μπορεί να βελτιωθεί μέσω της ρητής διδασκαλίας μιας στρατηγικής μέτρησης των δακτύλων.

Πώς βλέπουν τα ελληνικά σουπερμάρκετ οι ξένοι

«Το φαγητό και η οικογένεια βρίσκονται στο επίκεντρο της ελληνικής κουλτούρας»

Κατεψυγμένες πίτσες: Το αποτέλεσμα εργαστηριακής δοκιμής σε 21 προϊόντα σουπερμάρκετ

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικά καλή γεύση, αλλά και ένα διατροφικό πρόβλημα.

Ζυμαρικά από όσπρια: Μελέτη για την επίδρασή τους στην μεταγευματική γλυκαιμία και στα επίπεδα ινσουλίνης

Αξιολόγηση του κορεσμού, των γαστρεντερικών συμπτωμάτων, των αισθητηριακών μεταβλητών και των διαφορών σε γλυκόζη και ινσουλίνη

Και όμως… τα γαρύφαλλα και οι βιολέτες τρώγονται!

Τα λουλούδια είναι ένας από τους καλύτερους και ομορφότερους τρόπους να στολίσουμε το σπίτι μας, γιατί όχι και το πιάτο μας ή το ποτό μας;

Η αιτία πίσω από την αύξηση τροφικών δηλητηριάσεων από μολυσμένα τρόφιμα

Κάθε χρόνο, περίπου 1 στους 6 ανθρώπους στις ΗΠΑ αρρωσταίνει από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων

Η αποθέωση του Marketing: Βιογραφικό πάνω σε κουτί πίτσας!

Η Pizza Hut λάνσαρε κουτί πίτσας με τυπωμένο το βιογραφικού των υποψηφίων που... δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν εργοδότη.

Ο Έλληνας που άλλαξε τις μεθόδους παραγωγής τροφίμων στον κόσμο

Οι καινοτόμες ιδέες του Έλληνα που επηρέασαν σημαντικά την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

Καλόγριες κατά των φυτοφαρμάκων

Ο ακτιβισμός και η διατροφική αλυσίδα.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται και με κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με μελέτη τα τρόφιμα που συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο ήταν τα αλμυρά σνακ, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως επεξεργασμένα κρέατα, τα έτοιμα γεύματα και τα ζαχαρούχα ποτά.

Φριτέζα αέρα: Ποια μέρη της συσκευής δεν πρέπει να αγγίζετε ΠΟΤΕ και ποια τρόφιμα ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται στη φριτέζα αέρα, για λόγους ασφαλείας αλλά και γεύσης.

Χλωρικά στην βιομηχανία των γαλακτοκομικών

Tα ευρήματα διδακτορικής μελέτης βοήθησαν τις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων να βελτιώσουν τις μεθόδους απολύμανσης του εξοπλισμού τους.

Γρατζουνισμένο αντικολλητικό τηγάνι: Είναι ασφαλές για χρήση ή μήπως επικίνδυνο;

Αυξάνονται οι κίνδυνοι των χημικών ουσιών στα σκεύη που έχει φύγει μέρος της αντικολλητικής επιφάνειας.

Γιατί μερικοί άνθρωποι λατρεύουν το Φθινόπωρο – Η ψυχολογία πίσω από την “φθινοπωρινή εμμονή”

Ο λόγος που κάποιοι αισθάνονται μία σχεδόν άγρια χαρά, όταν μικραίνει η μέρα, πέφτει η θερμοκρασία, σύννεφα γεμίζουν τον ουρανό και πέφτει η πρώτη βροχή.

Τεχνολογία τροφίμων: Η άγνωστη δύναμη του κρόκου αυγού

Αξιοποίηση της δύναμης του κρόκου αυγού: Μια νέα προσέγγιση για τη σταθερότητα της ελαιορητίνης της πάπρικας.

Φυτοφάρμακα σε Ελληνικά Φρούτα και Λαχανικά: Αποτελέσματα ελέγχων Ιουλίου

Υπέρβαση των ανώτατων επιτρεπτών ορίων φυτοφαρμάκων σε πέντε είδη φρούτων και λαχανικών

Για πρώτη φορά: Αποξηλώθηκε με δικαστική απόφαση παράνομη καλλιέργεια σταφυλιών PRISTINE

Πρώτη αποξήλωση παράνομης καλλιέργειας σταφυλιών μετά από Δικαστική Απόφαση στην Καβάλα.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ

Οι μισοί στις τουαλέτες και οι άλλοι μισοί στα νοσοκομεία.

Τα “ζαβά” διατροφικά μοντέλα

Προς ένα βιώσιμο μοντέλο τροφικής αλυσίδας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο