Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Χλωριωμένο αλεύρι: Γιατί απαγορεύεται στην Ευρώπη και επιτρέπεται στις ΗΠΑ

Η επεξεργασία με χλώριο του αλεύρου μαλακού σίτου χρησιμοποιείται ευρέως από τη δεκαετία του 1920, αλλά έχει κατηγορηθεί για διάφορους κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Στου κουφού την πόρτα… παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κυβερνητική αδράνεια

Νέα μελέτη συσχετίζει τη vegan διατροφή με αυξημένα καταθλιπτικά επεισόδια

Οι χορτοφάγοι βιώνουν καταθλιπτικά επεισόδια δύο φορές πιο συχνά από τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Βραζιλιάνων ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders .

Η νέα γενιά των Gastarbeiter

"Γιατί δεν είμαστε χρυσόψαρα..."

Οι 26 ασθένειες που θεραπεύει το τζόκινγκ

Τα 300 λεπτά την εβδομάδα άσκησης δρα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

Δίαιτα: Γιατί κολλάει η ζυγαριά μας;

Το φαινόμενο "πλατό" και πως να το αντιμετωπίσουμε

Πρωτοφανής εκδίκηση δυσαρεστημένου υπαλλήλου – Πως το εστιατόριο που εργαζόταν έχασε 13.000 δολάρια!

Ένας πρώην υπάλληλος οινοποιείου χρησιμοποίησε έναν ευφάνταστο τρόπο για να βλάψει τους τέως εργοδότες του

Πανεπιστημιακή αστυνομία: ‘Αλλη μια ανοησία!

"Τας των κρατούντων αμαθίας φέρειν χρεών..."*

Συσκευασία κενού και συστήματα ανίχνευσης μετάλλων

Τα πλεονεκτήματα της συσκευασίας κενού και οι σύγχρονες τεχνολογίες

Επιστήμη: Νέο υλικό στις συσκευασίες τροφίμων καταπολεμά τη λιστέρια

Ερευνητές προτείνουν τη χρήση νανοσωματιδίων άνθρακα εμπλουτισμένων με χαλκό στις συσκευασίες τροφίμων για την αντιμετώπιση της λιστέρια

“Ταϊζοντας τον φασισμό” : Τα ζυμαρικά “όπλο” της προπαγάνδας του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία

Η απαγόρευση των ζυμαρικών στη φασιστική Ιταλία και η μάχη για το Σιτάρι του Μουσολίνι

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον COVID-19 μέσω της τροφικών αλλεργιογόνων;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με Covid-19, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις πρωτεΐνες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Γ. Καββαθάς στο cibum: Σε οριακή κατάσταση οι μικρές επιχειρήσεις εστίασης – Αύξηση του κόστους ενέργειας 87,2%!

Συνέντευξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά, στο cibum.

Ασφάλεια τροφίμων: Ο κανόνας των “5 δευτερολέπτων” και άλλα… ασύστολα ψεύδη!

Οι μύθοι που επικρατούν για την ασφάλεια των τροφίμων και θα μπορούσαν να θέσουν τους καταναλωτές σε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Επιτακτική ανάγκη…

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην διατροφή του πλανήτη

 Ιωάννινα: Το μυστικό της επιτυχίας της εκλεκτής μπουγάτσας του “Select”…

"Επιχειρηματικές" συμβουλές από την «ειδική» της μπουγάτσας και του Μπουγατσοκούλουρου Β. Κασκάνη

Το φαινόμενο Big Food

Τι είναι το Big Food και γιατί θέτει σε κίνδυνο τους καταναλωτές, το περιβάλλον, αλλά και την επισιτιστική ασφάλεια;

Τι είναι τα Sirtfoods

"Επέλαση" της διατροφής Sirtfoods στον Δυτικό κόσμο

Τι είναι το βενζο[α]πυρένιο και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που το περιέχουν

Επικίνδυνος για την υγεία ο υδρογονάνθρακας που βρίσκεται σε καπνισμένα και αποξηραμένα τρόφιμα

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια κινητοποίηση: Ειδοποίηση στην Ελλάδα για μολυσμένη αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Αργεντινή πωλείται καρύδα, που  μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο