Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεντεύξεις

ΑρχικήΣυνεντεύξεις

Δρ Stefan Haas (TÜV AUSTRIA Holding AG) στο cibum: «Είμαστε καλύτεροι από όλους τους φορείς πιστοποίησης»

Ο Δρ Stefan Haas, Chief Executive Officer του TÜV AUSTRIA Group σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, έδωσε μία άλλη εικόνα της ηγεσίας, κατέγραψε τις επιτυχίες του Ομίλου, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό και αποκάλυψε μικρά αλλά σημαντικά σημεία της προσωπικής του ζωής και πορείας.

Έλληνας ελαιοπαραγωγός δίνει “μαθήματα” επιτυχίας

«Η ελληνική ελαιοκομία πρέπει να στραφεί αποκλειστικά στη πιστοποιημένη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια» υποστηρίζει ο ελαιοπαραγωγός, Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Νερό στην Ελλάδα: Από την Κρίση στη Λύση – Αναγκαία Βήματα για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Άρθρο της Ελισσάβετ Φελώνη, Δρ. Υδρολόγος, Διδάσκουσα ΠΑΔΑ.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Η. Μασαβέτας (QACSFOOD): “Ποιότητα, Ακεραιότητα και Καινοτομία η βάση της επιτυχίας μας”

Ο Ηλίας Μασαβέτας, Head of QACSFOOD, σε συνέντευξη στο Cibum μιλάει -μεταξύ άλλων- για το νέο κανονισμό της ΕΕ στις εργαστηριακές αναλύσεις, αναλύει τις αιτίες λανθασμένων αποτελεσμάτων, τονίζει τις δυσκολίες του κλάδου και αναφέρει μερικά από τα πιο παράξενα αιτήματα πελατών.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Γ. Ριζόπουλος (EQA Hellas): “Αμεροληψία, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα κορυφαίες μας προτεραιότητες”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα πιστοποίησης EQA Hellas Γεώργιος Ριζόπουλος, μίλησε στο Cibum και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παγκόσμια βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει από 26 Οκτωβρίου και θα ενισχύει τη διαφάνεια στους φορείς πιστοποίησης.

Νίκος Καλόγρης (ΣΕΚΛΑ): «Χρειαζόμαστε επιπλέον δημοσιονομικές παρεμβάσεις, που θα ευνοήσουν το οργανωμένο εμπόριο και την πραγματική ελληνική επιχείρηση»

ΣΕΚΛΑ: Θετικά τα μέτρα ενίσχυσης συνταξιούχων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων από 88η ΔΕΘ. Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς.

Γιατί τα ψάρια έχουν μικρύνει – Δηλώσεις του μεγαλύτερου ιχθυολόγου όλων των εποχών

Ο καθηγητής αλιευτικής βιολογίας Daniel Pauly εξηγεί γιατί τα τελευταία χρόνια τα ψάρια είτε έχουν μικρύνει είτε γίνονται "πρόσφυγες".

Η Υδρολόγος Ε. Φελώνη κρούει καμπανάκι κινδύνου για το νερό της Αττικής

Η Ελισσάβετ Φελώνη καθηγήτρια Υδρολογίας υποστηρίζει πως το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και επιδεινώνεται συνεχώς και πως πρέπει να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης στην Αττική.

Γ. Στεργίου (ΕΥΔΑΠ): Εκτροπή νερού ακόμη κι από ποτάμια της λίμνης Κρεμαστών για να εξασφαλιστεί η υδροδότηση της πρωτεύουσας

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβόλω η πλήρης υδροδότηση της πρωτεύουσας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Στεργίου.

Δ. Σιγγάρης: Ο 27χρονος Έλληνας μελισσοκόμος από την Καστοριά που σάρωσε σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Δύο χρυσά βραβεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Mediterranean Taste Awards» για το μέλι «Μελίκρητον».

Π. Λαδακάκος (Μαγικός Κήπος): Η διαφοροποίηση που οδήγησε στην ξαφνική επιτυχία – Μαρούλια όλο το χρόνο χωρίς φυτοφάρμακα!

Ένας από του βασικούς μετόχους της "Μαγικός Κήπος" και πρόεδρος της Intelligent Green Crops, Παναγιώτης Λαδακάκος μίλησε στο cibum και τη Δέσποινα Χάρου, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνει τα προϊόντα της εταιρίας να ξεχωρίζουν, τον ρόλο της τεχνολογίας, τα σχέδια επέκτασης και για τον στόχο των 9.000.000 μαρουλιών το χρόνο.

Ε. Σίντου: Από αναλύτρια σε ιδιωτικό εργαστήριο τροφίμων πρόεδρος της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Η νέα πρόεδρος της «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αναλύει τις προκλήσεις των οινοποιών και ξεδιπλώνει την εντυπωσιακή της πορεία και την αγάπη της για την οινοποίηση.

Διαβήτης: Η σημασία του λιπώδους ιστού – Πόση άσκηση είναι αρκετή – Μιλάει ο Καθηγητής Θ. Τζιαμούρτας

Μπορεί ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ να ξεκινά από την παιδική ηλικία; Μιλάει στο Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Ελλάδα: Χαμηλότερο το προσδόκιμο ζωής κατά 2,5 χρόνια σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ

Δηλώσεις του Κώστα Αθανασάκη επίκουρου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ελληνική βιομηχανία και εστίαση: Πως διαχειρίζεται την έλλειψη προσωπικού

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνεται στις κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο οι τουριστικές και οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και η βιομηχανία.

Ο ρόλος των Εργαστηρίων Αναλύσεων στην Ασφάλεια των Τροφίμων – Του Α. Γιαννούσιου*

"Ας κάνουμε άριστα αυτά που μπορούμε να προβλέψουμε χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και η διαφορά στην ποιότητα θα είναι τεράστια. "

Σ. Παπαδόπουλος: Από το μικρό μπαχαράδικο στα Λαδάδικα στο τιμόνι ενός γίγαντα της βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ

Γνωστός και ως «πατριάρχης» της Bιοτεχνολογίας, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, ξεκίνησε την πορεία προς την κορυφή από ένα μαγαζί με μπαχαρικά στα Λαδάδικα.

Α. Ζαμπέλας: Περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες βασίζουν την απόφαση αγοράς στην ασφάλεια του τροφίμου

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας μιλάει για την ευρωπαϊκή εκστρατεία«Safe2Eat», για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα τρόφιμα, όπως και για τους ελέγχους του Φορέα και την νέα επικοινωνιακή δράση που προγραμματίζει ο ΕΦΕΤ.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πείτε μας, από ποιόν θέλετε να πάρουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.

Ποιοι και γιατί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον χώρο των τροφίμων και της διατροφής στα FEA 2024 (video)

Η συντακτική ομάδα του cibum, η οργανωτική επιτροπή των FEA 2024 και εκπρόσωποι των χορηγών των FEA 2024 επέλεξαν σειρά προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν το 2024.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο