ΑρχικήΝέαΔιεθνήΛουκέτο σε 2.000 κουζίνες παροχής δωρεάν γευμάτων

Λουκέτο σε 2.000 κουζίνες παροχής δωρεάν γευμάτων

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι εμφάνισαν τροφική δηλητηρίαση από τα δωρεάν γεύματα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στην Ινδονησία.

3 λεπτά ανάγνωσης

H αρμόδια υπηρεσία της Ινδονησίας για το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτων ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία 2.000 κουζινών επειδή δεν υποβλήθηκαν σε υγειονομικούς ελέγχους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της. Η Εθνική Υπηρεσία για τη Διατροφή ανέστειλε τη λειτουργία 1.999 κουζινών σε όλη την επικράτεια της χώρας επειδή δεν εγγράφηκαν στο υπουργείο Υγείας για να υποβληθούν στους υποχρεωτικούς υγειονομικούς ελέγχους ώστε να λάβουν πιστοποίηση, όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας Σουνταριόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση Knorr: Ευρωπαϊκό Alert στο RASFF – Σοβαρός ο κίνδυνος από βιομηχανικό λάθος του ενός λεπτού

- Advertisement -

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ⁠27.022 κουζίνες που διανέμουν δωρεάν γεύματα σε όλη την Ινδονησία. “Η πιστοποίηση υγιεινής και καθαριότητας είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για τη λειτουργία μιας κουζίνας που συμμετέχει στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν γευμάτων”, είπε ο Σουνταριόνο. Η υπηρεσία θα ερευνήσει αυτές τις κουζίνες προτού αποφασίσει ποια άλλα μέτρα θα λάβει, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας είναι αδιαπραγμάτευτη προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των τροφίμων και η ασφάλεια των παραληπτών των δωρεάν γευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γάλα: Κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, βαρέα μέταλλα και κτηνιατρικά φάρμακα – Οι αόρατοι χημικοί κίνδυνοι που το βράσιμο δεν εξαφανίζει

Από τον περασμένο Ιανουάριο που τέθηκε σε εφαρμογή το φιλόδοξο πρόγραμμα του προέδρου της χώρας Πραμπόβο Σουμπιάντο προέκυψαν πολλά προβλήματα περιλαμβανομένων καταγγελιών για διαφθορά, αλλαγών στην ηγεσία και μαζικών κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης. Μόνο την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 2.000 μαθητές και δάσκαλοι σε πολλές επαρχίες αρρώστησαν μετά την κατανάλωση δωρεάν γευμάτων. Η υπηρεσία δεσμεύτηκε να διαχειριστεί “με σοβαρότητα” την υπόθεση.

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι εμφάνισαν τροφική δηλητηρίαση από τα δωρεάν γεύματα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Τσαρλς Ονόρις, ένας βουλευτής που επιβλέπει το πρόγραμμα επικαλούμενος στοιχεία από το υπουργείο Υγείας. Η υπηρεσία έχει ανακοινώσει ότι τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης προέρχονται κυρίως από την ακατάλληλη φύλαξη των τροφίμων και την αργοπορημένη παράδοση των γευμάτων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επείγουσα ανάκληση γιαουρτιών από μεγάλα σουπερμάρκετ – Το δύσκολο στοίχημα της βιομηχανίας τροφίμων – Του Ν. Γδοντέλη

Τι δείχνουν έρευνες, ανακλήσεις και έλεγχοι για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ανίχνευσης.

Οργανοληπτικός Έλεγχος: Η διαφορά ανάμεσα σε ένα προϊόν που λανσάρεται και σε αυτό που πουλάει – Του Π. Μπαργωτάκη (TÜV AUSTRIA Labs)

Πώς οι οργανοληπτικές δοκιμές μετατρέπουν την καταναλωτική εμπειρία σε επιχειρηματικό δεδομένο.

Βόειο κρέας, κακάο, σοκολάτα, καφές, φοινικέλαιο και σόγια: Τι πρέπει να δηλώνεται στο τελωνείο για εισαγωγές και εξαγωγές – Οι νέες απαιτήσεις του EUDR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποιεί τους κωδικούς TARIC και τις απαιτήσεις για εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων που καλύπτει ο EUDR.