Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Uncategorized

ΑρχικήUncategorized

Νέα μελέτη: Το κρασί μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον Covid!

Σε σύγκριση με τους μη πότες, ο κίνδυνος COVID-19 ήταν 10-17% χαμηλότερος στους καταναλωτές κόκκινου κρασιού και 7-8% χαμηλότερος σε όσους πίνουν λευκό κρασί ή σαμπάνια.

Πάνω από 2.500 παράπονα και καταγγελίες δέχθηκε μέσα στο 2021 το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)

Το 86,11% των καταγγελιών πάντως επιλύθηκαν, υπέρ των καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., στους προμηθευτές.

Η απάντηση της Kellogg’s για την κατάσχεση προϊόντων της, από την κυβέρνηση του Μεξικού

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού η Kellogg’s παραβίασε τη νομοθεσία περί εμπορίας φερόμενων "ανθυγιεινών" προϊόντων χρησιμοποιώντας τακτικές μάρκετινγκ κινουμένων σχεδίων

Αλκοολούχα ποτά: Πως έχει επηρεαστεί ο κλάδος από την πανδημία και τι να περιμένουμε στη συνέχεια

Μεταξύ των κατηγοριών ποτών που αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ηγέτης είναι τα RTD,( Ready To Drink) τα οποία σημείωσαν αύξηση πωλήσεων κατά το 2020 και το 2021 άνω του 26%

Θεσσαλονίκη: Πορεία delivery για τα πρόστιμα για τα rapid test

Τα πρόστιμα που έχυν επιβληθεί στους διανομείς φαγητού κυμαίνονται από 300 έως και 2.100 €

Βασιλική Αδαμίδου – Lidl: Emboldened Women Business Leaders 2022

"Όσο καλύτερα κατανοούμε όλοι τις παγκόσμιες προκλήσεις, τόσο πιο επιτυχημένοι θα αναδειχτούμε στην ενδυνάμωση των επόμενων γενεών"

Διεθνή: πολλαπλή ανάκληση λόγω αδήλωτου αλλεργιογόνου

Έξι διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων ανακαλούνται για τον ίδιο λόγο.

Διεθνή: Άνοιξε μπαρ με θέμα την ταινία “Μόνος στο σπίτι”

Το πρωτότυπο Bar έχει μια αναπαράσταση από το σαλόνι της οικογένειας McCallister, ειδικά  κοκτέιλ με θέμα το Home Alone και μια επιλογή από σνακ εμπνευσμένα από την εφευρετικότητα του Kevin

Καινοτομία: Βατόμουρα, κεράσια και νεκταρίνια χωρίς κουκούτσια!

Αμερικάνικη startup αλλάζει το DNA των φρούτων ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους καταναλωτές

McDonald’s: Χαμός με τους delivery και στη Βρετανία- Μποϊκοτάζ στις παραγγελίες – Αντιδρούν στη μείωση μισθών

Οι οδηγοί ντελίβερι στο Σέφιλντ δεν εκτελούν παραγγελίες για δεύτερη εβδομάδα

Διεθνή: Γιατί υποβάλλονται τόσες πολλές ομαδικές αγωγές κατά της βιομηχανίας τροφίμων;

Το 2020, ο αριθμός των δικαστικών υποθέσεων από καταναλωτές που ισχυρίστηκαν ότι οι εταιρείες τροφίμων και ποτών των ΗΠΑ, τους εξαπάτησαν έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών

Ποιο ελληνικό ελαιόλαδο κατέκτησε την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη Evoo World 2021

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με τα πέντε πρώτα βραβεία για την γεύση και την ποιότητα των γαστρονομικών (Flavored Oils) ελαιολάδων τους

Η ανακύκλωση δεν γλυτώνει τον πλανήτη από την πλαστική ρύπανση

Η παραγωγή πλαστικού προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί ως το 2040.

Εστίαση: Συνεχίζονται τα πρόστιμα και τα λουκέτα για παραβίαση των μέτρων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 14.600 ευρώ σε τρεις ημέρες

Στην Ελλάδα ο τελικός του Metaxa Twelve Challenge

Στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2021

Οι καραμέλες κάνουν καλό! Τα αντιοξειδωτικά τους είναι ισοδύναμα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού!

Ευεργετικές οι επιπτώσεις των καραμελών στην υγεία

Συσκευασία: Χαρτοκιβώτια και αποτύπωμα άνθρακα

Το αποτέλεσμα πρόσφατης μελέτης

Miniature Cooking: Μαγειρική μικρής… πολύ μικρής… “τοσοδούλας” κλίμακας!

Miniature cooking, είναι το hobby που μπαίνει πια και στην εστίαση. Τα βρώσιμα μικροσκοπικά τρόφιμα παρασκευάζονται από πραγματικές πρώτες ύλες και υλικά, μαγειρεμένα με...

Νοοτροπία Ασφάλειας Τροφίμων – Food Safety Culture

Τι γνωρίζετε για την Νοοτροπία Ασφάλειας Τροφίμων;

FOOD DEFENSE BASICS I (eng)

Γνωρίζετε τις βασικές Αρχές Διαχείρισης  Άμυνας Τροφίμων;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο