Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι λάτρεις του κρασιού ξεγελάστηκαν από το φτηνό κόλπο του Aldi

ΑρχικήΝέαmarketingΟι λάτρεις του κρασιού ξεγελάστηκαν από το φτηνό κόλπο του Aldi
spot_img

Το κόλπο μάλλον έπιασε.

    Ο έμπορος λιανικής Aldi μπήκε κρυφά σε μια βασιλική εκδήλωση για να εξαπατήσει ανυποψίαστους επισκέπτες να πιουν φτηνό κρασί σούπερ μάρκετ, ισχυριζόμενος ότι ήταν καλό κρασί, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube. Ο ψεύτικος έμπορος κρασιού που ονομάζεται Τζάστιν Γιουράλντι προσέφερε ποτήρια κόκκινο, λευκό και ροζέ στο The Royal International Horse Show στο Δυτικό Σάσεξ, αλλά παρόλο που οι καλεσμένοι νόμιζαν ότι έπιναν καλό κρασί από τους κορυφαίους αμπελώνες του κόσμου, στην πραγματικότητα κατανάλωναν κρασιά που κοστίζουν μόλις 4,99 λίρες.

    Οι παρευρισκόμενοι της παράστασης μίλησαν για τα αρώματα, την ισορροπία, την οξύτητα και τη γήινη υφή του κρασιού, πριν αποκαλυφθεί ποιο ήταν το κρασί. Μερικοί επισκέπτες παρακινήθηκαν ακόμη και να βάλουν τα αυτιά τους σε ποτήρια αεριού για να δουν αν μπορούσαν να εντοπίσουν πιο ακριβά προϊόντα.

   Ένας γευσιγνώστης μετά την αποκάλυψη είπε «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό! Είμαι κλονισμένος! Πάω στο Aldi, κέρδισες έναν πελάτη». Ένας άλλος τιμολόγησε ένα μπουκάλι 7,99 £ από 30 έως 40 £ και σοκαρίστηκε όταν άκουσε ότι έπιναν το κρασί του σούπερ μάρκετ.

   Το κόλπο ήρθε καθώς τα στοιχεία από τον λιανοπωλητή αποκάλυψαν ότι οι πωλήσεις του κρασιού του αυξάνονται ραγδαία με 23% αύξηση μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2023. Έρευνα από το σούπερ μάρκετ με 2.000 πότες κρασιού αποκάλυψε επίσης ότι οι αγοραστές εξακολουθούσαν να κοροϊδεύουν τους συντρόφους τους με ένα παζάρι, καθώς το 43% σέρβιρε κρασί χαμένου κόστους και έλαβε φιλοφρονήσεις για την ποιότητά του. Περισσότερο από το ένα τρίτο (38%) είπε ότι οι πιο ακριβές επιλογές ήταν «εντελώς υπερεκτιμημένες». 

    Το ένα τέταρτο των αγοραστών δήλωσαν επίσης ότι δεν μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός μπουκαλιού κρασιού που κόστιζε ένα πεντάρι και ενός μπουκαλιού που κόστιζε £50 και το 17% πίστευε ότι το ροζέ παρήχθη με την ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού. Λίγο λιγότεροι από τους μισούς (40%) θεώρησαν ότι οι «κανόνες» του κρασιού ήταν «σνομπ» και τα δύο τρίτα (65%) των Βρετανών πίστευαν ότι το κρασί πρέπει να απολαμβάνουν «όπως τους βολεύει» αντί να «του λένε πώς να το πίνουν» – και η πλειοψηφία «πετάει έξω το βιβλίο κανόνων». Επιπλέον, το 55% γεμίζει ένα ποτήρι μέχρι το χείλος και δεν μετράει, και περισσότερο από το ένα τρίτο (38%) πίνει ροζέ όλο το χρόνο. Το μισό (49%) σερβίρεται κόκκινο κατευθείαν από το μπουκάλι, χωρίς να το αφήσετε να «αναπνεύσει» πρώτα.

   Ο Sam Caporn MW είπε ότι δεν ήταν “πραγματικά καμία έκπληξη” ότι τα κρασιά του Aldi θεωρήθηκαν λανθασμένα ως πολύ πιο ακριβά. Είπε: «Το ειδικά επιλεγμένο Toscana Rosso που βλέπουμε να δειγματίζεται στο κρυφό κλιπ έχει ένα ωραίο νεανικό χρώμα με νότες από κόκκινα κεράσια, βότανα και βατόμουρα με εκλεκτές, αλλά εμφανείς τανίνες στο τελείωμα». «Βλέπουμε επίσης οινοπότες να ενθουσιάζονται από το Chassaux Et Fils Saint Victoire Provence Rosé του Aldi. Αυτό το νέο κρασί για το καλοκαίρι του 2024 έχει νότες φράουλας, βατόμουρου, ροδιού και αχλαδιού που αντισταθμίζονται από την οξύτητα του ροζ γκρέιπφρουτ, που το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική του Whispering Angel των 24 £, αλλά στο μισό κόστος για 12,49 £.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ειδοποίηση RASFF για σέλινο γεμάτο επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Τι είναι η τεμπουκοναζόλη που ανιχνεύτηκε στο λαχανικό

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο