Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

ΑρχικήΟικιακάVegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού
spot_img

Της Θέλειας Βασιλαντωνάκη*


Τα τελευταία χρόνια η διατροφική μαγιά έχει κάνει την εμφάνισή της σε χορτοφαγικές και vegan συνταγές και έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους καταναλωτές.

Η διατροφική μαγιά προέρχεται από τον ίδιο μύκητα, όπως η μαγιά που χρησιμοποιούμε στη μπύρα, στη ζαχαροπλαστική κ.ο.κ.

Είναι ένα vegan προιόν που αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ψευδαργύρου μαγνησίου και σεληνίου.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες καθιστώντας την έτσι ιδανική Για όσους θέλουν να προσέξουν το σωματικό τους βάρος.

Είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη, κάτι που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται να παίρνουμε από τα τρόφιμα.

Πως χρησιμοποιείται η διατροφική μαγιά

Λόγω της τυρένιας και αλμυρής της γεύσης μπορεί να πάρει τη θέση του τυριού σε όλα τα ζυμαρικά.

Επίσης, μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, πίτες, σάλτσες ακόμη και σε σούπες.

Η διατροφική αξία της διατροφικής μαγιάς

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Ενέργεια 364 kcal

Πρωτεΐνες 45,4gr

Λίπος 0

Υδατάνθρακες 36,4 gr

Σάκχαρα 18,2 gr

Φυτικές ίνες 18,2 gr

* Θέλεια Βασιλαντωνάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος

Δείτε επίσης: 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων 

Ο εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι! 

Πλαστικά μίας χρήσης: Τέλος χρόνου! Από αύριο η μεγάλη αλλαγή 

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά 

Η αγορά για τα εναλλακτικά τρόφιμα θα φτάσει τα 290 δισ. δολάρια 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Έρχονται νέες αυξήσεις σε τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο