Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δίαιτα του αγγουριού: Είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά είναι υγιεινή;

ΑρχικήΟικιακάΔίαιτα του αγγουριού: Είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά είναι υγιεινή;
spot_img

cibum team

Η δίαιτα του αγγουριού είναι μια πολύ δημοφιλής δίαιτα, η οποία προκαλεί γρήγορη απώλεια βάρους.

Πολλές εκδοχές της δίαιτας αυτής  υπόσχονται απώλεια έως 7 κιλών μέσα σε 14 ημέρες.

- Advertisement -

Τι είναι η δίαιτα του αγγουριού

Η δίαιτα του αγγουριού προκαλεί βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους μέσω της πρόσληψης λιγότερων θερμίδων.

Η δίαιτα προβλέπει την κατανάλωση αγγουριού ως βασικό συστατικό των γευμάτων σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Επί της ουσίας, η δίαιτα προβλέπει την αντικατάσταση των περισσότερων φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων, που καταναλώνετε, με αγγούρια.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για περιοριστική δίαιτα, δύσκολα μπορεί να την ακολουθήσει κανείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς – εκτός των άλλων – θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, εμποδίζοντας παράλληλα τη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα του αγγουριού

Όταν νιώθετε πείνα, η δίαιτα του αγγουριού συνιστά να καταναλώνετε μόνο αγγούρι. Δεδομένου ότι το βασικό συστατικό της δίαιτας έχει ελάχιστες θερμίδες, ακόμη και αν φάτε μεγάλη ποσότητα, δεν κινδυνεύετε να πάρετε βάρος. Ένα αγγούρι βάρους περίπου 300 γραμμαρίων δίνει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες. Ακόμη και αν κάποιος καταφέρει δηλαδή να φάει 10 αγγούρια, θα πάρει 450 θερμίδες.

Όμως, τα αγγούρια έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γι’ αυτό η δίαιτα προϋποθέτει τη συμπλήρωση των γευμάτων με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και οι ξηροί καρποί.

Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα ψωμί του τοστ, καστανό ρύζι και πατάτες.

Με πληροφορίες από healthline.com

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα