Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απλοί τρόποι για να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κοτόπουλο σε μόλις 15 λεπτά

ΑρχικήΟικιακάΑπλοί τρόποι για να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κοτόπουλο σε μόλις 15 λεπτά
spot_img

Δεν είναι υγιεινό να ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο βίαια αλλά αν πρέπει να το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά

Ξαφνικοί καλεσμένοι στο σπίτι και το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση για ένα αξιοπρεπές γεύμα είναι το παγωμένο κοτόπουλο στην κατάψυξη…

- Advertisement -

Αρχικά ας γνωρίζουμε το εξής: Δεν είναι υγιεινό να ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο βίαια (π.χ. αφήνοντάς το σε ζεστό νερό). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως η Σαλμονέλα και το Καμπυλοβακτήριο, τα οποία προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.

Ωστόσο, αν είναι μεγάλη ανάγκη ας ακολουθήσουμε σωστά τα παρακάτω βήματα:

Λειτουργία απόψυξης στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους απόψυξης του κοτόπουλου σε λίγα λεπτά. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο μικροκυμάτων και χρησιμοποιήστε την επιλογή απόψυξης. Ξεπαγώστε ομοιόμορφα γυρίζοντας το κοτόπουλο μέχρι τη μέση. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το ψήσιμο στα μικροκύματα, καθώς ένα μέρος του θα αρχίσει να ψήνεται κατά την απόψυξη.

Μουλιάστε σε ζεστό νερό σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα

Μια άλλη γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος απόψυξης του κοτόπουλου είναι να μουλιάζετε το κοτόπουλο σε ζεστό νερό. Βάλτε το κοτόπουλο σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να μην ακουμπήσει το νερό. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μουλιάστε το κοτόπουλο για περίπου 10-15 λεπτά. Φροντίστε να αντικαθιστάτε το νερό κάθε 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα ξεπαγώσει γρήγορα το κοτόπουλο χωρίς να το ζεστάνει υπερβολικά.

Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτά κομμάτια

Εάν ο χρόνος είναι σημαντικός, το να κόψετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες θα επιταχύνει τη διαδικασία απόψυξης. Η μεγαλύτερη επιφάνεια διευκολύνει την καλύτερη διείσδυση της θερμότητας γρήγορα. Μόλις το κοτόπουλο κοπεί σε κομμάτια, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα ξεπαγώσει σε 15 λεπτά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα