Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μήπως είστε αλλεργικοί στο σκόρδο και δεν το ξέρετε; Πώς θα το καταλάβετε

ΑρχικήΟικιακάΑλλεργιογόνα ΤρόφιμαΜήπως είστε αλλεργικοί στο σκόρδο και δεν το ξέρετε; Πώς θα το καταλάβετε
spot_img

Σε περίπτωση αλλεργίας στο σκόρδο, μπορεί να εμφανιστεί αντίδραση όταν καταναλώνετε σκόρδο ή όταν έρθετε σε επαφή με αυτό το φαγητό.

Το σκόρδο μπορεί να μην είναι το πιο κοινό αλλεργιογόνο, αλλά η αλλεργία στο σκόρδο εξακολουθεί να είναι πιο συχνή από ό,τι νομίζετε. Γενικά, οι ασθενείς με αλλεργία στο σκόρδο διαγιγνώσκονται σε μεγάλη ηλικία και συνήθως υπάρχει οικογενειακό ιστορικό πολλαπλών αλλεργιών σε διάφορες τροφές.

- Advertisement -

Όπως συμβαίνει με άλλες τροφικές αλλεργίες, το σκόρδο είναι επίσης μια απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος . Εάν είστε αλλεργικοί σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή τρόφιμο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα αντιδράσει υπερβολικά σε αυτό, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση.

Σε περίπτωση αλλεργίας στο σκόρδο, μπορεί να εμφανιστεί αντίδραση όταν καταναλώνετε σκόρδο ή όταν έρθετε σε επαφή με αυτό το φαγητό. Η αντίδραση μπορεί να προκληθεί από φρέσκο ​​σκόρδο ή σκόνη σκόρδου.

Τα πιο κοινά συμπτώματα μιας αλλεργίας στο σκόρδο είναι δυσκολία στην αναπνοή, εξανθήματα ή καταρροή.

Όλα τα πιθανά συμπτώματα είναι:

  • Κνησμός ή ερυθρότητα του δέρματος.
  • Δερματίτιδα ή δερματικά εξανθήματα.
  • Πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών ή του λαιμού.
  • Μυρμήγκιασμα ή φαγούρα στο στόμα.
  • Κοιλιακός πόνος
  • Αδυναμία
  • Έμετος
  • Διάρροια
  • Καταρροή
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Ζάλη.

Διάγνωση αλλεργίας στο σκόρδο

Εάν υποψιάζεστε ότι είστε αλλεργικοί στο σκόρδο, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε προσεκτικά τη διατροφή σας και τυχόν αντιδράσεις που εμφανίζονται στο σώμα σας. Εάν κρατάτε ημερολόγιο τροφίμων, θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιορίσετε ποιες τροφές προκαλούν προβλήματα και αν το σκόρδο είναι ένα από αυτά.

Η τελική διάγνωση θα επιβεβαιωθεί από γιατρό , ο οποίος θα σας παραπέμψει επίσης για πρόσθετες εξετάσεις εάν χρειαστεί.

Είναι σίγουρα σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας και πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αυτήν. Αυτό θα σας διευκολύνει να ανακαλύψετε ποιες τροφές δεν είναι κατάλληλες για εσάς.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα