Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων επηρεάζει τις επιδόσεις σε μαθητές και φοιτητές;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων επηρεάζει τις επιδόσεις σε μαθητές και φοιτητές;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Στις 14 Μάρτη, έγραψα για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και τα παιδιά. Σήμερα, ας δούμε μια άλλη διάσταση σχετικά με την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrients”.

- Advertisement -

Investigating the Relationship Between Ultra-Processed Food Consumption and Academic Performance in the Adolescent Population: The EHDLA Study

https://www.mdpi.com/2072-6643/17/3/524

The first study linking a high UPF intake with poor academic performance. I’m not surprised. I hope it’s reversible. Our brains need proper food just as our bodies do

Είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με τις επιδόσεις μαθητών και φοιτητών.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα στην Ευρώπη: Στη δημοσιότητα η έκθεση της EFSA – Αναλύσεις 13.246 τυχαίων δειγμάτων

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα