Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται 30 είδη ζυμαρικών ιδιωτικής ετικέτας από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Ποιοι κινδυνεύουν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται 30 είδη ζυμαρικών ιδιωτικής ετικέτας από μεγάλο σούπερ μάρκετ - Ποιοι κινδυνεύουν
spot_img

Επηρεάζονται όλες οι παρτίδες με ελάχιστη διάρκεια ζωής έως τις 05/03/2027.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour της Ιταλίας ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση 30 ειδών ζυμαρικών δικής της μάρκας από όλα τα καταστήματά της, λόγω της απουσίας της ένδειξης «μπορεί να περιέχει ίχνη μουστάρδας» στις ετικέτες, η οποία εκτός από υποχρεωτική μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών που είναι αλλεργικοί σε αυτή την ουσία.

- Advertisement -

Πρόκειται για ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου ολικής αλέσεως που παράγονται από την Ghigi 1870 Spa σε διάφορες μορφές και πωλούνται σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων και 1 κιλού με διάφορες ημερομηνίες λήξης έως και τις 3/5/2027.

Αλλεργία στη μουστάρδα

Η μουστάρδα αποτελεί αναγνωρισμένο αλλεργιογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς περιέχει πρωτεΐνες που σε ορισμένα άτομα προκαλούν ανοσολογική αντίδραση. Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και από ίχνη μουστάρδας σε τρόφιμα. Τα συμπτώματα αλλεργίας στη μουστάρδα μπορεί να είναι: Δερματικά (εξανθήματα, φαγούρα, πρήξιμο, Γαστρεντερικά (ναυτία, εμετός, διάρροια), Αναπνευστικά (δύσπνοια, βήχας, συμφόρηση, Αναφυλαξία (σπάνια αλλά σοβαρή).

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1169/2011 για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα τρόφιμα η μουστάρδα περιλαμβάνεται στα 14 υποχρεωτικά αλλεργιογόνα που πρέπει να αναγράφονται καθαρά στη συσκευασία τροφίμων. Αυτό ισχύει τόσο για ολόκληρους σπόρους μουστάρδας, όσο και για μπαχαρικά και μίγματα, μουστάρδα σε σάλτσες και σκόνη μουστάρδας.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των παρτίδων και των μορφών που ανακαλούνται:

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα