Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ με το Ενεργειακό Πρότυπο ISO 50001

ΑρχικήΠιστοποίησηTÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ με το Ενεργειακό Πρότυπο ISO 50001
spot_img

Ο Όμιλος ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ, είναι πλήρως εναρμονισμένος με τα Διεθνή Πρότυπα, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις Βέλτιστες Πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι εταιρείες ΟΠΤΙΜΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, OFG, καθώς και η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ολοκλήρωσαν πρόσφατα με επιτυχία τον έλεγχο από τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD) S.A. για την απόκτηση της πιστοποίησης ISO 50001:2018, η οποία αφορά το σύστημα που διατηρούν οι εταιρείες σχετικά με την ενεργειακή διαχείριση.

Η πιστοποίηση με το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ, ο οποίος είναι πλήρως εναρμονισμένος με τα Διεθνή Πρότυπα, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις Βέλτιστες Πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης, προσπαθώντας να ανταποκρίνεται συνεχώς στις ανάγκες του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Η εφαρμογή και πιστοποίηση του προτύπου ISO 50001:2018 καθιερώνει ορθές πρακτικές διαχείρισης της ενέργειας στις εταιρείες του Ομίλου και τη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για την εφαρμογή της εταιρικής ενεργειακής πολιτικής και την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων, επενδυτικών προγραμμάτων και σχεδίων δράσης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Βασικοί άξονες του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης είναι:

  • Η αξιολόγηση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων.
  • Ο εντοπισμός και η λήψη μέτρων και ευκαιριών ενεργειακής εξοικονόμησης.
  • Η τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης με μετρήσιμο τρόπο.

Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης ISO 50001:2018 λειτουργεί συμπληρωματικά με το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14001 που εφαρμόζεται στην ΗΠΕΙΡΟΣ, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και την ορθολογική χρήση της ενέργειας σε όλες τις μονάδες τις, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων. Στο portfolio της περιλαμβάνονται κορυφαία brands, όπως HΠΕΙΡΟΣ, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι, Λογάδι, Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και Λεβέτι. Σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα της ΟΠΤΙΜΑ είναι η ποιότητα, η οποία διασφαλίζεται μέσω αυστηρότατων διαδικασιών και εφαρμογής των πιο εξελιγμένων διεθνών προτύπων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο