Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και άσκηση: 10 Μύθοι ή Αλήθειες;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΔιατροφή και άσκηση: 10 Μύθοι ή Αλήθειες;
spot_img

Είναι τελικά το πρωϊνό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ή όχι;… Και στηρίζεται επιστημονικά η άποψη ότι τα 10.000 βήματα κάθε μέρα είναι ευεργετικά;

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στον Guardian, αναλύονται δέκα μύθοι-αλήθειες σχετικά με την διατροφή και την άσκηση.

- Advertisement -

Είναι χρήσιμο να δούμε αυτούς που σχετίζονται με την διατροφή, όπως η αξία ενός καλού πρωινού ή το να καταναλώνουμε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Χρειάζεται να κάνουμε 10.000 βήματα κάθε μέρα ή να πίνουμε λίγο κρασί (1-2 μονάδες) κάθε μέρα;

Η σωστή πληροφορία μπορεί να μας οδηγήσει σε πιο υγιεινές πρακτικές.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα