Ο καφές με γάλα είναι μια απλή, καθημερινή συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, αλλά οι επιστήμονες επισημαίνουν πως μπορεί να διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Γευστικές δοκιμές στα πλαίσια μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν μπισκότα από 10% αλεύρι κινόα από αυτά με αλεύρι ολικής αλέσεως. Αισιόδοξα τα αποτελέσματα για καταναλωτές με δυσανεξία στη γλουτένη.
Νέα πανεπιστημιακή μελέτη αναφέρει πως η πατάτα παρουσιάζει αρνητικές επιδράσεις στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2, μόνο όταν μαγειρεύεται με λάθος τρόπο.
Ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο χημικής ανακύκλωσης του PVC σε χρησιμοποιήσιμο υλικό, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τις φθαλικές ενώσεις στους πλαστικοποιητές ως μεσολαβητή για τη χημική αντίδραση.
Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και η τακτική κατανάλωση φλιτζανιών τσαγιού ή καφέ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος ισχίου στις γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Μελέτη για τις διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ αποκάλυψε σοβαρές ανεπάρκειες στη διαθεσιμότητα υποχρεωτικών πληροφοριών για την υγεία και προειδοποιήσεων για το αλκοόλ.
Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων δημητριακών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο πρόωρης καρδιακής νόσου, ενώ η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως με μειωμένο κίνδυνο.
Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!
Έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό European Child and Adolescent Psychiatry συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση σε ωμέγα-3 με την ικανότητα προσοχής σε εφήβους.
Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης, βασικά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.
Σκωτσέζικη μελέτη σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους υποδηλώνει ότι ο αυξημένος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος διαβήτη τύπου 1 μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι απίθανο να οφείλεται στην ίδια τη λοίμωξη.
Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού