Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Ποιο τρόφιμο είναι το πιο μολυσμένο με Blastocystis – Ευρήματα ανασκόπησης

Οι επιστήμονες εντοπίζουν Blastocystis spp. στο περίπου 10% των βρώσιμων φυτικών τροφίμων παγκοσμίως.

Εμφιαλωμένο νερό: Και επίσημα επικίνδυνο σύμφωνα με επιστήμονες – Μικροπλαστικά στον εγκέφαλο όσο ένα πλαστικό κουτάλι!

Το εμφιαλωμένο νερό από μόνο του μπορεί να εκθέσει τους ανθρώπους σε σχεδόν τόσα μικροπλαστικά σωματίδια ετησίως, όσα όλες οι πηγές που λαμβάνονται και εισπνέονται μαζί λένε οι επιστήμονες

Δίαιτα: Γιατί κάποια στιγμή σταματάμε να χάνουμε βάρος; Επιστήμονες απαντούν και δίνουν λύση

Πειραματική μελέτη σε ποντίκια άνοιξε το δρόμο για να ξεγελάμε τον μεταβολισμό και να συνεχίζεται χωρίς εμπόδια η απώλεια βάρους.

Το φάρμακο που αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την τροφική αλλεργία από την OIT σύμφωνα με μελέτη

Το Omalizumab αντιμετωπίζει την αλλεργία σε πολλαπλές τροφές καλύτερα από τη στοματική ανοσοθεραπεία Μια κλινική δοκιμή διαπίστωσε ότι το φάρμακο omalizumab, που διατίθεται στην αγορά...

Νηστεία και υγεία – Τι έδειξε μελέτη από το Εργαστήριο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μελέτη για την επίδραση της Νηστείας στην υγεία από το το Εργαστήριο Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης (SmArTLab) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Οι ασθενείς… δεν “έχουν ιδέα”

Πόσα γνωρίζουν σχετικά με την κατάλληλη διατροφή, όσοι πάσχουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

Ένα από τα στελέχη E. coli που απομονώθηκαν σε τυρί στην Αίγυπτο το 2018 ήταν το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 1.800...

Το παθογόνο βακτήριο E. coli επικρατεί σε πάνω από το 25% των δημοφιλών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αίγυπτο.

Μαγειρεύετε κρέας; Δεν είναι αυτός που νομίζετε ο κατάλληλος τρόπος μαγειρέματος για να πάρετε όλες τις πρωτεΐνες

Πιάτα με βάση το μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας: Σύνθεση και επιδράσεις της πέψης στην πεπτικότητα και την οξείδωση των λιπιδίων

Φυτικό-νηστίσιμο τυρί: Μήπως το “καθόλου” τυρί είναι καλύτερο; Τι έδειξε επιστημονική μελέτη

Μπορούν τα φυτικά υποκατάστατα του τυριού να αντικαταστήσουν διατροφικά και αισθητικά το τυρί στη διατροφή μας;

Νέα καινοτόμα μεμβράνη που παρατείνει τη διάρκεια των προϊόντων κρέατος από Έλληνες ερευνητές

Μελέτη διερευνά την ανάπτυξη, τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς μιας νέας μεμβράνης συσκευασίας τροφίμων από εντελώς φυσικά υλικά.

Ελληνική συνεργασία δίνει τον πρώτο βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ασφάλεια Τροφίμων

Η Big Blue Data Academy και η Agroknow ένωσαν τις  δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός Βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Νέα επιστημονική ανακάλυψη: Το τζίντζερ μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

Με τη νέα ανακάλυψη ανοίγει ο δρόμος για αποτελεσματική θεραπεία, της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Η νέα μέθοδος ανίχνευσης βακτηριακών σπορίων “λύνει τα χέρια” της βιομηχανίας τροφίμων

Υπερευαίσθητη μέθοδος βρίσκει σπόρια βακτηρίων ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες, σε τρόφιμα και νοσοκομεία

Ο τρόπος ζωής επηρεάζει περισσότερο την υγεία μας, από την κληρονομικότητα

Ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία και τη γήρανση περισσότερο από τα γονίδιά μας, λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Oxford Population Health.

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Το δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό, που προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και οδηγεί σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων

Βούτυρο και μέλι σε…ένα – Επιστήμονες τροφίμων δημιουργούν μαργαρίνη με προσθήκη μελιού

Επίδραση της προσθήκης μελιού στις φυσικές ιδιότητες, την οξειδωτική σταθερότητα και την πεπτικότητα της μαργαρίνης

Ρευματοειδής αρθρίτιδα στην Κρήτη – Ο απρόσμενος παράγοντας που μειώνει τον πόνο και ενισχύει την ευεξία

Μία πρωτοποριακή προσέγγιση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ρευματικά νοσήματα.

Τι μπορεί να συμβεί μετά από 2 εβδομάδες αποχής από το διαδίκτυο μέσω κινητού – Επιστημονικό πείραμα

Το αποτέλεσμα του αποκλεισμού του διαδικτύου από κινητά σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Τι μας κάνει να θυμόμαστε τα όνειρά μας; Πρωτότυπη μελέτη σε 200 συμμετέχοντες

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα, να θυμόμαστε τα όνειρα μας όταν ξυπνήσουμε

Μέλι: Σε πλαστικό ή σε γυάλινο βάζο; Επιστημονική ανασκόπηση

Πόσο απειλείται η υγεία των καταναλωτών από την μετανάστευση μικροπλαστικών από τις πλαστικές συσκευασίες μελιού

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικές ντομάτες – Ευρήματα αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ, για το ποια λαχανικά και φρούτα που κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά τον Μάρτιο, βρέθηκαν να περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα, είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες
spot_img

Ροή Ενημέρωσης