Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Οι ανακλήσεις κρέατος μειώνουν τις πωλήσεις του – Έρευνα του Penn State

Έρευνα του Πανεπιστημίου Penn State διερεύνησε τον αντίκτυπο των ανακλήσεων στην καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι σε προϊόντα νωπού κρέατος.

Μήπως η δίαιτα κατά της αντίστασης στην ινσουλίνη δεν είναι μόνο για διαβητικούς;

Τι συνιστά μια δίαιτα κατά της αντίστασης στην ινσουλίνη και γιατί πολλοί άνθρωποι χρειάζεται να τη δοκιμάσουν.

Μεσογειακή διατροφή: Πιθανώς κατάλληλη και για  την ανακούφιση ασθενών από συμπτώματα long Covid

Τι είναι ο long Covid και πώς η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει και στην ανακούφιση από αυτόν;

Θεσσαλονίκη-Zootechnia: Οι Έλληνες ερευνητές στην υπηρεσία της κτηνοτροφίας

Θεσσαλονίκη-Zootechnia: Αιθέριο έλαιο μέντας σε κότες, γονιμότητα των χοίρων, ελληνικές φυλές προβάτων, αγελάδες γαλακτοπαραγωγής μελετώνται συστηματικά από Έλληνες ερευνητές.

Delivery: Επαρκείς οι γνώσεις των διανομέων για την ασφάλεια τροφίμων, αλλά με άγνοια για τις θερμοκρασίες

Έρευνα στην Ταϊβάν πάνω στις συνθήκες και τις γνώσεις του προσωπικού διανομής φαγητού για την ασφάλεια τροφίμων.

Εθισμός στο γρήγορο φαγητό: Η σκοτεινή πλευρά της γεύσης

Μήπως ο εθισμός στο γρήγορο φαγητό είναι πιο συχνός από όσο νομίζουμε; Έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει πως ναι.

Μειώστε τον καφέ για χάρη του πλανήτη, λένε οι επιστήμονες

Από την ανάλυση της συμβολής του καφέ στην κλιματική αλλαγή προέκυψε πως η παγκόσμια μείωση της κατανάλωσης θα μπορούσε να συνεισφέρει θετικά ως προς τη βιωσιμότητα.

Όσπρια: Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι τα αποφεύγουν…

Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε όσπρια, παρά τα οφέλη τους προς το περιβάλλον και την υγεία και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Digital Bites: Η ελληνική startup που βοηθά τη βιομηχανία τροφίμων να “μπει στο μυαλό” των καταναλωτών

Τι θέλουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα τους; Η Digital Bites μπορεί να δώσει αυτή την απάντηση, χρησιμοποιώντας ως όπλο της την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Γιορταστικά συμπόσια χωρίς ενοχές: Αλήθειες και μύθοι για τα φαγοπότια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Καταρρίπτοντας τους μύθους περί ενοχών και υπερβολών που συνοδεύουν τα φαγοπότια των Χριστουγέννων! Στις γιορτές κάνουμε υπερβολές στο φαγητό και το ποτό, σωστά; Ειδικά η...

Οι γιορτές με φίλους και συναδέλφους ανεβάζουν την ψυχολογία περισσότερο απ’ ότι νομίζετε!

Οι εορτασμοί με φαγητό και ποτό μπορούν να αυξήσουν την αίσθηση ότι η κοινωνία υποστηρίζει τους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2022 – Comfort food, πρωτεΐνες και λειτουργικά σνακ

Πώς διαμορφώθηκαν οι τάσεις των καταναλωτών στα σνακ το 2022.

Ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα;

Νέα μελέτη από την European Paper Packaging Alliance απαντά στο ερώτημα για το ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα και υπερτερεί έναντι της επαναχρησιμοποίησιμης συσκευασίας.

Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο δίνει τόση χαρά, όσο 30 δευτερόλεπτα μιας ρομαντικής αγκαλιάς!

Σύμφωνα με έρευνα, ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο οδηγεί σε έκκριση σεροτονίνης ίση με αυτή του προσφέρει η αγκαλιά των ερωτευμένων.

Τα παιδικά ζελεδάκια περιέχουν τεχνητά καθαρτικά; Η επιστήμη έχει την απάντηση

  Τα ζελεδάκια χωρίς ζάχαρη είναι νόστιμα και με λίγες θερμίδες αλλά έχουν και καθαρτικό; Η American Chemical Society δίνει την απάντηση σε αυτό, αλλά και στο ποιο είναι το καλύτερο γλυκαντικό για sugar-free λιχουδιές.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ των εταιρειών βρεφικών τροφών συνδέεται με την υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών

Το ψηφιακό μάρκετινγκ του γάλακτος και των εμπορικών βρεφικών τροφών συνδέεται με ανθυγιεινές πρακτικές σίτισης από τους γονείς, προτείνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Global Health .

Έρευνα: Το 37% των Ελλήνων εργαζομένων ανέφερε ότι η ψυχολογία του χειροτέρεψε τον τελευταίο χρόνο

Πρωτοστατεί η Ελλάδα σε έρευνα του ομίλου Adecco Global Workforce of the Future 2022 που αποτυπώνει την επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων παγκοσμίως.

Πώς οι υπόλοιπες αισθήσεις “εξαπατούν” τη γεύση του κρασιού

Η σύνδεση της νευροεπιστήμης με την πολυαισθητηριακή γεύση του κρασιού.

Τι είναι η ψυχοβιοτική δίαιτα και πώς επιδρά στον έλεγχο του στρες;

Μελέτη απέδειξε πως οι δίαιτες με τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση επιδρούν θετικά στον έλεγχο του στρες.

Μποϊκοτάζ σε εταιρείες τροφίμων: Συμβολική πράξη διαμαρτυρίας ή μια κίνηση με ουσιαστικό αντίκτυπο;

Ποιο το πραγματικό αντίκτυπο των μποϊκοτάζ και των #buycotts στα social media στις πωλήσεις μιας επωνυμίας τροφίμων;

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο