Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Εναλλακτική μέθοδος για τον εντοπισμό Salmonella σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων

Το έργο αποσκοπούσε στη βελτίωση της επιτήρησης, αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, οι οποίες επιλέγουν μικρό αριθμό αποικιών, και είναι επίσης χρονοβόρες

To jamón Ibérico και η… Ελλάδα – Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

Ο πλούτος των ελληνικών προϊόντων παραμένει ανεκμετάλλευτος

Μελέτη: Η ζύμη φαίνεται πως έχει… μνήμη!

Έχει ήδη εξασφαλιστεί ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη χρήση παραλλαγών YLR108C για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της ζύμης σε βιομηχανικές ζυμώσεις.

Η καρδιοπροστατευτική δράση του γιαουρτιού

Πως προκαλείται η αναστολή της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων

Συσκευασία: Τα πολυμερή, οι φθαλικές ενώσεις και ο καρκίνος

Η επικινδυνότητα ορισμένων υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα είναι πλέον αποδεδειγμένη

Ο εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

Ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση καταναλωτικών τάσεων.

Το λίθιο μειώνει τον κίνδυνο άνοιας – Βρετανική μελέτη

Η νέα μελέτη εστίασε στην προληπτική χρήση τής εν λόγω ουσίας, που σταθεροποιεί την ψυχική διάθεση

Τα νεότερα από το “μέτωπο” του… Nutriscore

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Nutriscore είναι επιστημονικά λανθασμένος με αποτέλεσμα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο να κατατάσσεται στο γράμμα C που καταλαμβάνει την μεσαία θέση

Καινοτομία: Εφαρμόζοντας τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των φτερών εντόμων σε συσκευασίες τροφίμων

Αναπαράγοντας τα φτερά ορισμένων εντόμων που σκοτώνουν βακτήρια, μια ομάδα επιστημόνων έχει αναπτύξει ένα φυσικό αντιβακτηριακό υλικό για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων.

Aλληλουχία υψηλής ποιότητας γονιδιώματος για την αντιμετώπιση της σκωρίασης στον σίτο

Η αλληλουχία ενός υψηλής ποιότητας γονιδιώματος σίτου ψωμιού διευκολύνει τον προσδιορισμό ενός γονιδίου που προσδίδει αντοχή στη σκουριά και μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ανθεκτικότητα των καλλιεργειών.

Mια Ελληνική μελέτη που αξίζει της προσοχής μας

Ανάλυση δεδομένων 20 ετών για την αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης σε χημικές προσμίξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας

Αντιμικροβιακές επιφάνειες επεξεργασίας τροφίμων: Επιστημονική μελέτη

Επιφάνειες από φυσικά υλικά που αδρανοποιούν τα βακτήρια ή μειώνουν τον πολλαπλασιασμό τους

Vegan τρόφιμα: Καινοτόμα συσκευή εντοπίζει τη ζωική επιμόλυνση σε μία ώρα!

Ισπανική Startup δημιούργησε 3 φορητές συσκευές που εντοπίζουν: DNA ζώων σε vegan τρόφιμα, χοιρινό σε προϊόντα χαλάλ και DNA αλόγου ή γαϊδουριού σε προϊόντα Kocher

Επιστήμη: Το γρύλισμα των χοίρων αποκαλύπτει τα συναισθήματά τους

Αξίζει ένα γρύλισμα χοίρου όσο χίλιες λέξεις; Ίσως ναι... Τώρα οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν τα συναισθήματα των ζώων

Ανατροπή: Αλλάζουν τα δεδομένα για την κατανάλωση λαχανικών και την επίδρασή τους στην υγεία – Νέα επιστημονική έρευνα

Μπορεί η συστηματική κατανάλωση λαχανικών να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή θανάτου από καρδιά;

Οι ακτίνες Χ αποκαλύπτουν τα μυστικά των βιοφίλμ

Τα βιοφίλμ δεν είναι απλώς μια συλλογή από πάρα πολλά βακτήρια, αλλά ένας ιστός με ειδικές δομές

Πως η μυρωδιά ξυπνά μία ανάμνηση

Πρόσφατη μελέτη δίνει απάντηση στο πως λειτουργεί η διαδικασία σύνδεσης των οσμών και τη μνήμη

Συμπλήρωμα διατροφής ιχθυελαίου από παραπροϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας: Νέα επιστημονική ανακάλυψη με… “ουσία”

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίμερικ με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή, δημιούργησαν συμπληρώματα διατροφής από κεφάλια σολομού με εκχύλιση πολικών λιποειδών

Ακρυλαμίδιο στο Γάλα: Ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων

Η μείωση της συγκέντρωσης ακρυλαμιδίων στα τρόφιμα, έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης τα τελευταία χρόνια καθώς τα ΑΑ έχουν ταξινομηθεί ως "πιθανώς καρκινογόνα"

Επιστήμη: Βακτήρια που μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε τροφή

Η ομάδα του μικροβιολόγου Nico Claassens εργάζεται για την ανάπτυξη βακτηρίων που μετατρέπουν το CO 2 σε θρεπτικά συστατικά όπως η ζάχαρη

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img

Ροή Ενημέρωσης