Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Τα νεότερα από το “μέτωπο” του… Nutriscore

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Nutriscore είναι επιστημονικά λανθασμένος με αποτέλεσμα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο να κατατάσσεται στο γράμμα C που καταλαμβάνει την μεσαία θέση

Καινοτομία: Εφαρμόζοντας τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των φτερών εντόμων σε συσκευασίες τροφίμων

Αναπαράγοντας τα φτερά ορισμένων εντόμων που σκοτώνουν βακτήρια, μια ομάδα επιστημόνων έχει αναπτύξει ένα φυσικό αντιβακτηριακό υλικό για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων.

Aλληλουχία υψηλής ποιότητας γονιδιώματος για την αντιμετώπιση της σκωρίασης στον σίτο

Η αλληλουχία ενός υψηλής ποιότητας γονιδιώματος σίτου ψωμιού διευκολύνει τον προσδιορισμό ενός γονιδίου που προσδίδει αντοχή στη σκουριά και μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ανθεκτικότητα των καλλιεργειών.

Mια Ελληνική μελέτη που αξίζει της προσοχής μας

Ανάλυση δεδομένων 20 ετών για την αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης σε χημικές προσμίξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας

Αντιμικροβιακές επιφάνειες επεξεργασίας τροφίμων: Επιστημονική μελέτη

Επιφάνειες από φυσικά υλικά που αδρανοποιούν τα βακτήρια ή μειώνουν τον πολλαπλασιασμό τους

Vegan τρόφιμα: Καινοτόμα συσκευή εντοπίζει τη ζωική επιμόλυνση σε μία ώρα!

Ισπανική Startup δημιούργησε 3 φορητές συσκευές που εντοπίζουν: DNA ζώων σε vegan τρόφιμα, χοιρινό σε προϊόντα χαλάλ και DNA αλόγου ή γαϊδουριού σε προϊόντα Kocher

Επιστήμη: Το γρύλισμα των χοίρων αποκαλύπτει τα συναισθήματά τους

Αξίζει ένα γρύλισμα χοίρου όσο χίλιες λέξεις; Ίσως ναι... Τώρα οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν τα συναισθήματα των ζώων

Ανατροπή: Αλλάζουν τα δεδομένα για την κατανάλωση λαχανικών και την επίδρασή τους στην υγεία – Νέα επιστημονική έρευνα

Μπορεί η συστηματική κατανάλωση λαχανικών να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή θανάτου από καρδιά;

Οι ακτίνες Χ αποκαλύπτουν τα μυστικά των βιοφίλμ

Τα βιοφίλμ δεν είναι απλώς μια συλλογή από πάρα πολλά βακτήρια, αλλά ένας ιστός με ειδικές δομές

Πως η μυρωδιά ξυπνά μία ανάμνηση

Πρόσφατη μελέτη δίνει απάντηση στο πως λειτουργεί η διαδικασία σύνδεσης των οσμών και τη μνήμη

Συμπλήρωμα διατροφής ιχθυελαίου από παραπροϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας: Νέα επιστημονική ανακάλυψη με… “ουσία”

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίμερικ με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή, δημιούργησαν συμπληρώματα διατροφής από κεφάλια σολομού με εκχύλιση πολικών λιποειδών

Ακρυλαμίδιο στο Γάλα: Ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων

Η μείωση της συγκέντρωσης ακρυλαμιδίων στα τρόφιμα, έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης τα τελευταία χρόνια καθώς τα ΑΑ έχουν ταξινομηθεί ως "πιθανώς καρκινογόνα"

Επιστήμη: Βακτήρια που μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε τροφή

Η ομάδα του μικροβιολόγου Nico Claassens εργάζεται για την ανάπτυξη βακτηρίων που μετατρέπουν το CO 2 σε θρεπτικά συστατικά όπως η ζάχαρη

Νέα γρήγορη μέθοδος για τον έλεγχο της νοθείας προϊόντων κρέατος – Αποτέλεσμα σε μισή ώρα!

Είναι η ταχύτερη μέθοδος για την ανίχνευση προσθέτων κοτόπουλου και χοιρινού σε προϊόντα κρέατος και δεν απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό ή ακριβά αντιδραστήρια.

Επιστήμη: Ανακαλύφθηκε «γονίδιο αντίστασης» στο θανατηφόρο E. coli

Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο που βοηθά τα θανατηφόρα βακτήρια E. coli να αποφύγουν τα αντιβιοτικά, οδηγώντας ενδεχομένως σε καλύτερες θεραπείες για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

ΚΑΘΑΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – CLEAN ROOMS: Απαιτήσεις, πρότυπα, ταξινόμηση και εφαρμογές

Η κατηγοριοποίηση - ταξινόμηση των καθαρών χώρων γίνεται βάσει οδηγιών του ISO (International Standards Organization). Τα 9 «επίπεδα κατάταξης» (classes) βασίζονται στα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, με το 1ο να είναι το «καθαρότερο».

Καφές: Γιατί μερικοί τον προτιμούν σκέτο… και δεν είναι θέμα γεύσης

Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει πως οι καταναλωτές που προτιμούν τον καφέ τους σκέτο, προτιμούν επίσης τη μαύρη σοκολάτα

Βρουκέλλωση: Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία – Εστίες μόλυνσης και συμπτώματα

Η βρουκέλλωση προκαλεί συνήθως συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, της αδυναμίας, της κακουχίας και της απώλειας βάρους.

Αλλαντίαση: Η τροφιμογενής ασθένεια που τρομάζει – παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια μεταξύ των συμπτωμάτων

Τα σπιτικά κονσερβοποιημένα, διατηρημένα ή ζυμωμένα τρόφιμα αποτελούν κοινή πηγή τροφιμογενούς αλλαντίασης και η παρασκευή τους απαιτεί επιπλέον προσοχή

Eπιστήμονες ανέπτυξαν το “τέλειο κριθάρι” που αποτρέπει την πρώιμη βλάστηση

Για να επιτύχουν οι επιστήμονες το τέλειο κριθάρι χειρίστηκαν γενετικά δείγματα κριθαριού «Golden Promise» χρησιμοποιώντας στοχευμένη μεταλλαξιογένεση

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο