Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

EFSA: Η γνωμοδότηση για τις μεταλλάξεις in vivo και in vitro

Είναι δικαιολογημένη η διάκριση μεταξύ των φυτών που λαμβάνονται με προσεγγίσεις in vitro ή in vivo;

Το “απόλυτο” ρεβίθι: Αύξηση της απόδοσης καλλιεργειών έως και 12%

Η στρατηγική αναπαραγωγής για βελτιωμένη απόδοση στο βάρος των σπόρων

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για τη σημασία των βιοφίλμ στην αντιμετώπιση των παθογόνων

Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για καλύτερη απόδοση

Βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων φέρνει η ανακάλυψη πέντε νέων ειδών Listeria

Απαιτείται πλέον αλλαγή στα πρωτόκολλα, που εκδίδονται από τις ρυθμιστικές αρχές

Γιατί το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει;

Έρευνα πανεπιστήμιου του Καναδά

Ανιχνευτής θερμίδων στο στόμα μας… και όμως υπάρχει!

Επιστήμονες ανακάλυψαν το νέο σύστημα ανίχνευσης ζάχαρης στο στόμα που θα επηρεάσει τον σχεδιασμό τροφίμων

Φάκελος “Ακρυλαμίδιο”: Η επικίνδυνη ουσία σε πατάτες και αμυλούχα

Τι είναι, τι προκαλούν στον οργανισμό και πώς προλαμβάνεται η εμφάνισή τους στα τρόφιμα

Ανακάλυψη: Παγκόσμιος μαθηματικός τύπος για το σχήμα του αυγού

Νέοι ορίζοντες για την επώαση, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη διαλογή των αυγών

Βιομηχανία: Εναλλάκτες θερμότητας υψηλού υγιεινού σχεδιασμού

Η καινοτομία κλειδί για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί ανακαλούνται τρόφιμα εξαιτίας της. Που οφείλεται και πως μπορεί να περιοριστεί. Του Νίκου Γδοντέλη*

Επιστήμη: Το πρώτο τεστ σάλιου για ανίχνευση κάνναβης σε πέντε λεπτά

Ανιχνεύει άμεσα στο σάλιο των χρηστών τη βασική ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης, την τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli ! (2)

Αυτά συμβαίνουν όταν η επιστήμη το ...τερματίζει!

Plant based καλαμάρι προ των πυλών

 Plant-based innovation: From fermentation-derived calamari.  By Flora Southey

Βενζόλιο

Χημικός Επιμολυντής.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ

Γλυκαντικό

Σορβικό οξύ

Το ''αθώο'' συντηρητικό ή ο δούρειος ίππος.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης