Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.
Βασικά θέματα της επιστήμης τροφίμων για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
Επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύσεις, παρουσίαση βιβλίων και πτυχιακές/μεταπτυχιακές διατριβές.
Φυκοκυανίνη: Το “άγριο μπλε θαύμα” – Λύθηκε ο γρίφος αποχρωματισμού της μπλε φυσικής χρωστικής τροφίμων
Το φαινόμενο της τσαγιέρας: Γιατί οι τσαγιέρες στάζουν πάντα; Το μυστήριο λύθηκε! (βίντεο)
Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα
Ελληνικό ανθότυρο: Νέα μελέτη για χρόνο ζωής, μικροβιακή αλλοίωση, ασφάλεια και αποθήκευση
Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου
Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων
EFSA: Η γνωμοδότηση για τις μεταλλάξεις in vivo και in vitro
Το “απόλυτο” ρεβίθι: Αύξηση της απόδοσης καλλιεργειών έως και 12%
Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής
Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης
Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή
Βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων φέρνει η ανακάλυψη πέντε νέων ειδών Listeria
Γιατί το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει;
Ανιχνευτής θερμίδων στο στόμα μας… και όμως υπάρχει!
Φάκελος “Ακρυλαμίδιο”: Η επικίνδυνη ουσία σε πατάτες και αμυλούχα
Ανακάλυψη: Παγκόσμιος μαθηματικός τύπος για το σχήμα του αυγού
Βιομηχανία: Εναλλάκτες θερμότητας υψηλού υγιεινού σχεδιασμού
Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις
Επιστήμη: Το πρώτο τεστ σάλιου για ανίχνευση κάνναβης σε πέντε λεπτά
Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli ! (2)
Αυτά συμβαίνουν όταν η επιστήμη το ...τερματίζει!
Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές