Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομο ψάρεμα: “Στα πράσα” ερασιτέχνης ψαράς στην Ηγουμενίτσα με πάνω από 14 κιλά χταπόδια – Τα αλίευσε με κιούπια

ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: "Στα πράσα" ερασιτέχνης ψαράς στην Ηγουμενίτσα με πάνω από 14 κιλά χταπόδια - Τα αλίευσε με κιούπια
spot_img

Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό 14 κιλά χταπόδια που αλίευσε με παράνομα εργαλεία ερασιτέχνης ψαράς.

Τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 17 Ιανουαρίου οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν ερασιτέχνη ψαρά με μία πολύ καλή ψαριά από χταπόδια μόνο που η ποσότητα υπερέβαινε κατά πολύ το νόμιμο όριο ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε χρησιμοποιήσει και εργαλεία ψαρέματος που απαγορεύονται στην ερασιτεχνική αλιεία και πιοσυγκεκριμένα τα κοινώς γνωστά ως “κιούπια”.

- Advertisement -

Το χαμηλό κόστος του συγκεκριμένου εργαλείου, ο εύκολος τρόπος χρήσης του και το γεγονός ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερες αλιευτικές γνώσεις, οδήγησε την πλειοψηφία των παλαιότερων αλιέων να στραφούν προς αυτό το εργαλείο, αλλά και σημαντικό αριθμό νέων και όχι έμπειρων ψαράδων να το δουλεύουν αποκλειστικά. Επιπλέον κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να ψαρεύει συνολικά, μέχρι πέντε (5) κιλά ψάρια ή κεφαλόποδα την ημέρα, εφόσον αλιεύει με οποιοδήποτε από τα επιτρεπόμενα εργαλεία εκτός από τα παραγάδια με τα οποία επιτρέπεται να ψαρεύει μέχρι δέκα (10) κιλά.

Ωστόσο, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βατάτσας, εντοπίστηκε ένα ερασιτεχνικό σκάφος με Έλληνα ερασιτέχνη ψαρά, να έχει αλιεύσει δέκα τέσσερα κιλά και επτακόσια γραμμάρια (14.7kg) του είδους «ΧΤΑΠΟΔΙΑ», με τη χρήση ιχθυοπαγίδων-κιουπιών (31 τεμάχια κιούπια), τα οποία και κατασχέθηκαν ως μη επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και θα εκποιηθούν με πλειοδοτικό διαγωνισμό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα