Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται δημοφιλείς σάλτσες λόγω θειωδών – Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται δημοφιλείς σάλτσες λόγω θειωδών - Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο
spot_img

Η βιομηχανία τροφίμων είναι υποχρεωμένη να αναγράφει τα θειώδη στις ετικέτες για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πληροφόρησης του καταναλωτή

Τα θειώδηθειώδη άλατα) είναι χημικές ενώσεις που περιέχουν θείο και χρησιμοποιούνται συχνά ως συντηρητικά, αντιοξειδωτικά ή για να αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων σε τρόφιμα και ποτά. Τα πιο κοινά θειώδη άλατα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων είναι το διοξείδιο του θείου (SO₂), το θειώδες νάτριο (Na₂SO₃), και άλλα παράγωγα τους.

- Advertisement -

Τα θειώδη δεν είναι επικίνδυνα για όλους, αλλά σε ευαίσθητα άτομα (κυρίως σε αυτούς που έχουν άσθμα ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις), τα θειώδη μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις, όπως δερματικά εξανθήματα, βήχα, συριγμό δύσπνοια ή αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως σε άτομα με άσθμα ή αλλεργία. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, εμετό ή διάρροια μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν θειώδη.

Η βιομηχανία τροφίμων είναι υποχρεωμένη να αναγράφει τα θειώδη στις ετικέτες για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πληροφόρησης του καταναλωτή. Αυτή η υποχρέωση προέρχεται από νομοθετικές ρυθμίσεις και κανονισμούς ασφαλείας που σκοπό έχουν να προστατεύσουν τις ομάδες των ανθρώπων που είναι ευαίσθητες ή αλλεργικές στα θειώδη.

Αυτό ήταν που δεν έκανε η εταιρεία τροφίμων TW Garner Food Company και έτσι σύμφωνα με τον FDA αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις σάλτσες της Texas Pete® Habanero Buffalo Sauce και Texas Pete® Sweet CHAbanero Sauce.

Οι σάλτσες περιέχουν Sriracha, μια πικάντικη σάλτσα που προέρχεται από τη Ταϊλάνδη που έχει μια ισχυρή και πικάντικη γεύση, αλλά δεν είναι υπερβολικά καυτή όπως άλλες σάλτσες τσίλι. Η γεύση της είναι ισχυρή και ισχυρά αρωματική, με ένα εξαιρετικό μίγμα πικάντικου, γλυκού και ξινού. Η σάλτσα Sriracha περιέχει θειώδη ως συντηρητικό, τα οποία δεν αναφέρονται στην ετικέτα Texas Pete Habanero Buffalo Sauce.

Τα άτομα που καταναλώνουν το προϊόν που ανακαλείται και έχουν ευαισθησία ή αλλεργία στα θειώδη μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές έως απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις, προειδοποιεί ο FDA.

Το πρακτορείο αναφέρει επιπλέον ότι η σάλτσα Texas Pete® Sweet CHAbanero ανακαλείται και επειδή η ετικέτα δεν αποκαλύπτει ότι το προϊόν περιέχει κόκκινες πιπεριές habanero, αλάτι και ξύδι.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν από τις 5 Φεβρουαρίου 2025 έως τις 26 Μαρτίου 2025, σε καταστήματα και κέντρα λιανικής στην Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ιλινόις, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα, Νιου Τζέρσεϊ, Οχάιο, Βιρτζίνια και Βερμόντ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα