Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρώπη: Συνεχίζεται η επιδημία Salmonella από ταχίνι και χαλβά Συρίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕυρώπη: Συνεχίζεται η επιδημία Salmonella από ταχίνι και χαλβά Συρίας
spot_img

cibum team

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σαλμονέλωσης σε χώρες της Ευρώπης, που συνδέεται με εισαγόμενο από τη Συρία ταχίνι και χαλβά

Σε Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 120 πολίτες με τουλάχιστον πέντε τύπους σαλμονέλας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το FoοdSafetyNews η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν σύντομα αξιολόγηση σχετικά με το ξέσπασμα πολλαπλών ορότυπων σαλμονέλας σε αυτές τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γερμανία στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκαν 72 κρούσματα,  από το εισαγόμενο ταχίνι και οι αναλύσεις έδειξαν 12 μολύνσεις από Salmonella Mbandaka, 36 Salmonella Havana, 12 Salmonella Orion, πέντε Salmonella Amsterdam, ενώ ένας ασθενής είναι συν-μολυσμένος με Mbandaka και Άμστερνταμ και έξι έχουν λοιμώξεις από την αλληλουχία τύπου 14 της Salmonella Senftenberg.

Η επιδημία κρατάει από το 2019 αλλά τότε δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί η πηγή της μόλυνσης. Αργότερα οι ασθενείς συνδέθηκαν με την τρέχουσα εστία με βάση τα αποτελέσματα της αλληλουχίας ολόκληρου γονιδιώματος.

Στη Σουηδία τα κρούσματα είναι 36 και πηγή είναι σουσάμι από τη Συρία ενώ στη Νορβηγία οι ασθενείς δήλωσαν ότι κατανάλωσαν προϊόντα από σπόρους σουσαμιού.  Εκεί η τελευταία ανάκληση προϊόντων σουσαμιού έγινε τον Ιούλιο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα