Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κιάτο: 45χρονη νεκρή από τροφική δηλητηρίαση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαντίασης από φασόλια σε κονσέρβα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚιάτο: 45χρονη νεκρή από τροφική δηλητηρίαση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαντίασης από φασόλια σε κονσέρβα
spot_img

Μία 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και η 77χρονη μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροφική δηλητηρίαση στο Κιάτο, αλλά είναι ακόμα άγνωστο εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση από χόρτα (διαβολόχορτο) ή για αλλαντίαση από φασόλια σε κονσέρβα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο έφαγαν από το ίδιο φαγητό και αμέσως μετά αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Οι δύο  γυναίκες, μητέρα και κόρη, αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα οι συγγενείς τους να καλέσουν ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας στο Κιάτο. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως η 35χρονη δυστυχώς είχε καταλήξει. Η μητέρα της όμως ήταν ακόμη εν ζωή αλλά σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί  ζήτησαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου αμέσως διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Παράλληλα στις εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική και στον κορωνοϊό, κάτι όμως που δεν έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της κατάστασής της. 

Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για αλλαντίαση από φασόλια σε κονσέρβα (που συνηθίζεται σε περιόδους νηστείας) θα πρέπει να επισημάνουμε πως όλα τα κονσερβοειδή αποτελούν ιδανικό υπόστρωμα που μπορεί να φέρει το βακτήριο Clostridium botulinum το οποίο παράγει την τοξίνη της αλλαντίασης, όταν το τρόφιμο βρεθεί σε συνθήκες χωρίς αέρα. Να σημειωθεί ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να αντιληφθεί αλλοίωση της κονσέρβας ούτε μακροσκοπικά (δεν φαίνεται φουσκωμένη) αλλά ούτε και το τρόφιμο φαίνεται οργανοληπτικά υποβαθμισμένο: δεν έχει αλλάξει χρώμα, υφή, γεύση και δεν μυρίζει άσχημα.

Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ πιο σαφείς απαντήσεις αναμένονται μετά την διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο άψυχο σώμα της άτυχης 45χρονης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο