Αιχμηρό κομμάτι ξύλου, δάγκωσε Ελληνίδα καταναλώτρια, μαζί με την μπουκιά από γνωστά μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας.
Νέα καταγγελία έλαβε σήμερα το Cibum από αναγνώστρια η οποία βρήκε κομμάτι ξύλου μέσα σε πολύ δημοφιλή μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας, με ημερομηνία λήξης στις 30 Μαΐου του 2025. Το αιχμηρό ξύλο, μήκους 3 εκατοστών – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- το βρήκε η Χ.Γ. μητέρα δύο παιδιών, κάτοικος Αργυρούπολης Αττικής, η οποία ενώ τα συγκεκριμένα μπισκότα τα αγοράζει για τα παιδιά της, συνήθως ως σνακ για το σχολείο, έτυχε για πρώτη φορά να τα δοκιμάσει και η ίδια.
Δείτε επίσης: Το πιο δημοφιλές εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών
- Δείτε σήμερα: Lidl: Αποκαλύφθηκε η αιτία ανάκλησης του δημοφιλούς Χριστουγεννιάτικου γλυκού – Τα παιδιά έφαγαν κόλλα!
- Δείτε ακόμη: Συγκλονιστικό βίντεο: Οδηγός της Formula 1 στο πιλοτήριο με διάρροια από τροφική δηλητηρίαση
- Δείτε επίσης: Ανακοίνωση της Lidl Hellas για τη σοκολάτα Dubai
Την ώρα που η Χ.Γ. δάγκωσε το μπισκότο αισθάνθηκε κάτι σκληρό και αιχμηρό στο στόμα της και υπέθεσε ότι πρόκειται για ξηρό καρπό. Ωστόσο μόλις το έβγαλε από το στόμα της κατάλαβε ότι πρόκειται για ξένο σώμα και η πρώτη της αντίδραση (παραδόξως) ήταν… χαρά που έτυχε σε εκείνη και όχι στα παιδιά της, καθώς θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί.
- Δείτε επίσης: Οι 7 σοβαρές παρενέργειες από την κατανάλωση νοθευμένου μελιού
- Δείτα ακόμη: Άμεση ανάκληση συμπληρώματος διατροφής – «Σοβαρός, ακόμη και θανατηφόρος κίνδυνος δηλητηρίασης»
Όταν συνειδητοποίησε όμως την σοβαρότητα του θέματος απευθύνθηκε στον Σκλαβενίτη Αργυρούπολης απ΄όπου το αγόρασε και οι εξυπηρετικοί υπάλληλοι, όπως τους χαρακτήρισε η Χ.Γ., ανέλαβαν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την εταιρεία για να μάθουν τι έχει συμβεί. Τις επόμενες ημέρες επικοινώνησε μαζί της η εταιρεία μπισκότων δηλώνοντας έκπληκτη για το εύρημα και, την ρώτησαν εάν ήταν το πακέτο ανοιγμένο ή εάν το άνοιξε η ίδια. Η Χ.Γ. απάντησε με σαφήνεια πως και η ίδια το άνοιξε και πως το ξύλο ήταν μέσα στη ζύμη και όχι μέσα στη συσκευασία.
- Δείτε επίσης: Δικαστική διαμάχη για ψευδείς ισχυρισμούς σε συσκευασία ηλιελαίου
- Δείτε επίσης: Κεμπάπ – δηλητήριο με τουλάχιστον 50 ασθενείς – πελάτες: Καταδικάστηκαν οι Τούρκοι ιδιοκτήτες του εστιατορίου
Η αντίδραση της εταιρείας
Η γνωστή σε όλους τους Έλληνες εταιρεία, εμμέσως αμφισβήτησε το εύρημα υποστηρίζοντας πως αποκλείεται να προέρχεται από τον εξοπλισμό παραγωγής καθώς είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ από τα συμφραζόμενα η καταναλώτρια κατάλαβε ότι δεν ετέθη ούτε θέμα δολιοφθοράς. Εκπρόσωπος της εταιρείας πήγε μετά από λίγες ημέρες και παρέλαβε το μπισκότο μαζί με το ξύλο και της πρότεινε να της δώσει άλλα προϊόντα για να κάνει η ίδια «ποιοτικό έλεγχο». Εκείνη όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά απαντώντας «ευχαριστώ πολύ… τον έκανα τον ποιοτικό έλεγχο…» και τους ενημέρωσε πως, ούτε θα ξαναγοράσει ούτε θα ξαναδοκιμάσει προϊόντα της εταιρείας.
- Δείτε ακόμη: Απίστευτη παρενέργεια: Ποια δημοφιλής δίετα δεν αφήνει τα μαλλιά σου να μακρύνουν;
- Δείτε ακόμη: Kraft Heinz, Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé και Mars στο σκαμνί για συνωμοσία στη δημιουργία εθιστικών προϊόντων για παιδιά
Είναι κομμάτι από παλέτα;
Η αναγνώστρια του Cibum πιστέυει ότι το ξύλο που βρέθηκε μέσα στο μπισκότο, είναι κομμάτι από παλέτα και αυτό υποστήριξαν και οι υπάλληλοι του Σκλαβενίτη. Να σημειωθεί ότι οι παλέτες αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων έχουν το χρώμα του ξύλου, αλλά στο πλάι είναι βαμμένες με κάποιο χρώμα συνήθως μπλε.
Σχολιάζοντας το περιστατικό επιθεωρητές εταιρειών τροφίμων και δεδομένου ότι ισχύει ο ισχυρισμός της εταιρείας πως η παραγωγή είναι αυτοματοποιημένη, είπαν πως το κομμάτι ξύλου ενδεχομένως προέρχεται από τις πρώτες ύλες όπως αλεύρι ή ζάχαρη, στα οποία εισχώρησε χωρίς να μπορεί να ανιχνευτεί από ανιχνευτές μετάλλων. Θα μπορούσε όμως να εντοπιστεί από συσκευές X-Ray.
- Δείτε ακόμη: Πώς καταλαβαίνουμε τα φρέσκα ψάρια
Το ξύλο ως ξένο σώμα μέσα σε τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, τραυματισμό και ασθένεια στους καταναλωτές και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρο και γι αυτό και όταν γίνονται ενημερώσεις για προϊόντα που περιέχουν ξένο σώμα, η κατηγορία κινδύνου από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα ενημέρωσης RASFF είναι “σοβαρός”.
Είναι σημαντικό λοιπόν και για την ασφάλεια των καταναλωτών και για τη φήμη των εταιρειών, να εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας σε όλα στάδια της αλυσίδας για τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να μειώσουν τον κίνδυνο να συσχετιστεί το προϊόν τους με ανακλήσεις, κακό τύπο ή ακόμα χειρότερα: τραυματισμούς και ασθένειες καταναλωτών.
Αυτά περιλαμβάνουν: Εφαρμογή καλών πρακτικών παραγωγής (GMPs). Τα GMP είναι ένα σύνολο βασικών απαιτήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων που καλύπτουν όλες τις πτυχές της παραγωγής τροφίμων, από το χειρισμό των πρώτων υλών μέχρι την υγιεινή. Επίσης διενέργεια ελέγχων προμηθευτών, επιθεώρηση, συντήρηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και εκπαίδευση εργαζομένων.
Και για ποιον λόγο δεν αναφέρεται η εταιρεία ώστε να γνωρίζουμε; Έχει καταντήσει βαρετό να εμφανίζονται άρθρα σας με ckick bait τίτλους αλλά τουλάχιστον εντός του να μη δίδονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες! Ντροπή πια.