Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε σουβλάκι με γύρο – To υλικό που οδήγησε σε ανάκληση

ΑρχικήΝέαΣαλμονέλα σε σουβλάκι με γύρο - To υλικό που οδήγησε σε ανάκληση
spot_img

Η Ελληνική λιχουδιά αποσύρεται από τα ψυγεία

Μια λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας, το σουβλάκι που διατίθεται προμαγειρεμένο στα σούπερ μάρκετ, ανακάλεσε η εταιρεία Fresh Creative Foods.

Πρόκειται για το κιτ γεύματος Beef & Lamb Gyro Sandwich Express το οποίο έχει ημερομηνία λήξης 12/24/2024 – 1/6/2025 και διανεμήθηκε σε αποθήκες της Sam’s Club σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος της ανάκλησης είναι ότι το προϊόν περιέχει αγγούρια στη σάλτσα τζατζίκι που περιλαμβάνεται στο σετ, τα οποία η εταιρεία έχει προμηθευτεί από την Baloian Farms of Arizona Co. Η εν λόγω εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη ανάκληση αγγουριών λόγω σαλμονέλας.

Η σαλμονέλα είναι ένας οργανισμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους ανθρώπους και ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί και τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως τέσσερις έως επτά ημέρες. Περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Η Fresh Creative Foods δεν χρησιμοποιεί πλέον αγγούρια από τον προμηθευτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης, οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα κιτ δεν πρέπει να καταναλώσουν κανένα μέρος του γεύματος ακόμη κι αν δεν έχει πάνω του τζατζίκι λόγω πιθανής διασταυρούμενης μόλυνσης .

Η Baloian Farms, SunFed Produce και η Russ Davis έχουν ανακοινώσει ανακλήσεις μεγάλων ποσοτήτων αγγουριών που είναι μολυσμένα με σαλμονέλα και έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 68 τροφικές δηλητηριάσεις και 18 εισαγωγές σε νοσοκομεία. Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, επειδή πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν ελέγχονται για σαλμονέλα. Οι τρεις εταιρείες προμηθεύονται αγγούρια από τον ίδιο παραγωγό στο Μεξικό την Agrotato, SA de CV.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο