Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφικές αλλεργίες: Η Kellogg ενισχύει την έρευνα του ιδρύματος Natasha Allergy Research

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤροφικές αλλεργίες: Η Kellogg ενισχύει την έρευνα του ιδρύματος Natasha Allergy Research
spot_img

2,2 εκατ. ευρώ για τριετή δοκιμή στοματικής ανοσοθεραπείας.

Με σκοπό την υποστήριξη ανθρώπων που ζουν με τροφικές αλλεργίες, η Kellogg’s συνεργάζεται με το ίδρυμα Natasha Allergy Research, πραγματοποιώντας δωρεά για την ενίσχυση της έρευνας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εως 3 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργίες, για τις οποίες έχει κινητοποιηθεί το συγκεκριμένο ίδρυμα, χρηματοδοτώντας την εκστρατεία για την εξάλειψη τους.

    Το ίδρυμα Natasha Allergy Research, συστάθηκε το 2021 στην μνήμη της 15χρονης Natasha Ednan-Laperouse που απεβίωσε το 2016 έπειτα από κατανάλωση μιας μπαγκέτας με σησάμι. Η μπαγκέτα δεν είχε στην ετικέτα της αναφορά για παρουσία σησαμιού, στο οποίο ήταν αλλεργικό το κορίτσι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει αργότερα πολλαπλές ανακοπές και τελικά να την οδηγήσει στο θάνατο. Έτσι το Οκτώβρη του 2021 θεσμοθετήθηκε “ο νόμος της Natasha” ο οποίος απαιτεί από όλους τους εμπόρους τροφίμων να διαθέτουν πλήρη ετικέτα συστατικών και αλλεργιογόνων στα προϊόντα τους.

   Το περασμένο έτος, το ίδρυμα ανακοίνωσε μια τριετή δοκιμή στοματικής ανοσοθεραπείας ύψους 2,2 εκατομμυρίων λιρών σε 216 παιδιά και νέους με αλλεργίες στο γάλα και στα φιστίκια. “Η κλινική δοκιμή Natasha στοχεύει να αποδείξει ότι τα καθημερινά τρόφιμα, που λαμβάνονται προσεκτικά σύμφωνα με ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο υπό ιατρική παρακολούθηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ατόμων που ζουν με τροφικές αλλεργίες”.

     Ο Jason Billingham, ανώτερος διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, Kellogg Europe, σχολίασε: “Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν με τροφικές αλλεργίες και είναι ανησυχητικό ότι αυτό αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kellogg είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με το The Natasha Allergy Research Foundation για να υποστηρίξει την αποστολή τους να γράψουν τις αλλεργίες ιστορικό. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για το ESG της υπόσχεσης Better Days, είμαστε παθιασμένοι με το ρόλο της τροφής για πλήρη σωματική και ψυχική ευεξία και είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεργάτες του The Natasha Allergy Research Foundation για να βοηθήσουμε στην αλλαγή εκατομμυρίων ζωών προς το καλύτερο. Θέλουμε οι άνθρωποι που ζουν με τροφικές αλλεργίες να μπορούν να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν όλα τα διαφορετικά δημητριακά μας με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους στο τραπέζι του πρωινού”.

Ο Nadim Ednan-Laperouse OBE, συνιδρυτής του The Natasha Allergy Research Foundation, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που η Kellogg υποστηρίζει το έργο μας με μια γενναιόδωρη δωρεά για τη χρηματοδότηση της έρευνας στην αποστολή μας να γράψουμε ιστορία αλλεργιών. Θέλουμε να παραδώσουμε ερευνητικές μελέτες που αλλάζουν το παιχνίδι που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών που ζουν με τροφικές αλλεργίες. Η υποστήριξη της Kellogg μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά”.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016, 4 μήνες μετά το δυστυχές περιστατικό με τη Natasha, ο ελβετικός κολοσσός Nestle, προέβη σε επένδυση ύψους 145 εκατομμυρίων δολαρίων (133,400 εκ. ευρώ) στην Aimmune Therapeutics. Δεν είναι γνωστό αν η κίνηση επηρεάστηκε από το περιστατικό, ωστόσο η Nestlé Health Science σκοπό είχε να επιταχύνει την ανάπτυξη θεραπειών για άτομα με τροφικές αλλεργίες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που πάσχουν από αλλεργία στα φιστίκια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο