Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Παγκόσμιος Οικονομικός αντίκτυπος της Μπύρας στο παγκόσμιο ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τους φόρους

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟ Παγκόσμιος Οικονομικός αντίκτυπος της Μπύρας στο παγκόσμιο ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τους φόρους
spot_img

1 στις 110 θέσεις εργασίας στον κόσμο συνδέεται –μέσω άμεσων, έμμεσων ή επαγόμενων δράσεων – με τον τομέα της μπύρας ο οποίος, υποστήριξε με 555 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (GVA) το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2019, σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έκθεση για την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου της βιομηχανίας μπύρας.

Η έκθεση που συντάχθηκε από την Oxford Economics  για λογαριασμό της  Worldwide Brewing Alliance (WBA), διαπίστωσε ότι η βιομηχανία μπύρας συνέβαλε επίσης στη δημιουργία 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά φορολογικά έσοδα στις 70 χώρες που μελετήθηκαν, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 89% της μπύρας που πωλείται παγκοσμίως και υποστήριξε υπολογίζονται 23,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Η έκθεση αξιολόγησε τον παγκόσμιο οικονομικό αντίκτυπο της βιομηχανίας μπύρας μεταξύ 2015 και 2019, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών της –άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες– στο παγκόσμιο ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τους φόρους.

«Αυτή η έκθεση ορόσημο δίνει έναν αριθμό στην κλίμακα του αντίκτυπού μας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη και τα κρατικά φορολογικά έσοδα, και σε μια μακρά, πολύπλοκη αλυσίδα αξίας, από τα χωράφια με κριθάρι μέχρι τα μπαρ και τα εστιατόρια », δήλωσε ο Justin Kissinger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WBA. « Ο τομέας της μπύρας είναι ζωτικής σημασίας κινητήρας της οικονομίας », πρόσθεσε. « Η επιτυχία της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης εξαρτάται από αυτό και το αντίστροφο ».

« Τα ευρήματά αποκαλύπτουν ότι οι ζυθοποιοί είναι εξαιρετικές παραγωγικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της μέσης παραγωγικότητας σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, που σημαίνει ότι έχουν εκτεταμένο οικονομικό αποτύπωμα που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη », δήλωσε ο Pete Collings, Διευθυντής Economic Impact Consulting στην Oxford Economics. .

Σημαντικά ευρήματα

  1. Άμεσος αντίκτυπος:  Με την παρασκευή, την εμπορία, τη διανομή και την πώληση μπύρας, ο κλάδος της μπύρας δημιούργησε άμεσα μια συνεισφορά GVA 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ και ήταν υπεύθυνος για 7.600.000 θέσεις εργασίας.
  2. Έμμεσος αντίκτυπος (αλυσίδα εφοδιασμού):  Με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ο τομέας της μπύρας στήριξε έμμεσα το ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα για τις κυβερνήσεις. Το 2019, ο τομέας της μπύρας δαπάνησε περίπου 225 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές αγαθών και υπηρεσιών, υποστηρίζοντας εκτιμώμενη επιπλέον συνεισφορά GVA ύψους 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΑΕΠ και 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
  3. Προκαλούμενος αντίκτυπος (κατανάλωση):  Πληρώνοντας μισθούς προσωπικού και υποστηρίζοντας τους μισθούς στις αντίστοιχες αλυσίδες εφοδιασμού τους, οι ζυθοποιοί και η κατάντη αλυσίδα αξίας τους υποστήριξαν συνεισφορά GVA 149 δισεκατομμυρίων USD στο ΑΕΠ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2019.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της μπύρας συνδέθηκε με 1 σε κάθε 131 USD του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2019, αλλά η οικονομική σημασία του κλάδου βρέθηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερη στις χώρες χαμηλότερου και χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος (LMICs) από ό,τι σε χώρες υψηλού εισοδήματος (1,6 % έναντι 0,9% του ΑΕΠ). Επιπλέον, ο τομέας της μπύρας υποστηρίζει το 1,4% της εθνικής απασχόλησης στα LMIC, έναντι 1,1% στις χώρες υψηλού εισοδήματος.

« Η μπύρα έχει σημασία: για την οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτυχία μιας ευρείας σειράς παραγόντων πάνω και κάτω από την αλυσίδα αξίας μας », κατέληξε ο Kissinger του WBA. « Αυτή η βαθιά κατανόηση του παγκόσμιου αντικτύπου δίνει τη δυνατότητα στο WBA να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη του κλάδου του, τους δεσμούς του με τους εταίρους του κλάδου και τις κοινότητες και να μοιραστεί το όραμά του για μια ακμάζουσα, υπεύθυνη βιομηχανία».

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση:  https://worldwidebrewingalliance.org/impact/

Πηγή: catererlicensee.com/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο