Με βαθμολογία μόλις δύο στα πέντε έκλεισε η επιθεώρηση στο Cafe Bruges στο Stafford Swimming Center στο Στάφορντ της Αγγλίας με το πέντε να είναι η καλύτερη βαθμολογία και το μηδέν η χειρότερη.
Μεταξύ άλλων οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι τα μαγειρεμένα κρέατα αποθηκεύονταν συχνά στο ίδιο μέρος με τα ωμά κρέατα, ενώ τα τρόφιμα περνούσαν μέσα από τα αποδυτήρια της πισίνας όπου μάλιστα, υπήρχε και χώρος για να αλλάζουν οι γονείς τις πάνες των μωρών με αποτέλεσμα – και στις δύο περιπτώσεις – να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
Οι επιθεωρητές επεσήμαναν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται άλλη διαδρομή για τη μεταφορά των τροφίμων και να αποθηκεύονται χώρια τα ωμά από τα μαγειρεμένα. Στην έκθεσή τους επισημάνθηκε ακόμη η έλλειψη αερισμού στην κουζίνα και η συσσώρευση αναθυμιάσεων, καθώς επίσης ότι ένας απορροφητήρας δεν λειτουργούσε.
«Πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μηχανικός αερισμός στο χώρο της κουζίνας και εάν υπάρχουν ανοικτά παράθυρα, αυτά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σίτες για να μην μπορούν να μπουν μέσα έντομα», ανέφερε η έκθεση, μέσω της οποίας τονίζεται ότι προσωπικά αντικείμενα πρέπει να φυλάσσονται εκτός κουζίνας για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.
https://www.staffordshire-live.co.uk/news/local-news/cafe-kept-raw-cooked-meat-6753007