Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηράκλειο: Διακόπτουν την καταστολή στη 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση βουτύρου

ΑρχικήΝέαΗράκλειο: Διακόπτουν την καταστολή στη 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση βουτύρου
spot_img

Η 17χρονη νοσηλεύεται 15 μέρες στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, η οποία στη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της και μετά από κατανάλωση, πιθανότατα, μερίδας βουτύρου, υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή.

      Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη στο κορίτσι μετά από 15 μέρες, άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση.

      «Στο κορίτσι αρχίσαμε να διακόπτουμε τα κατασταλτικά φάρμακα, διότι οι ενδοκράνιες πιέσεις έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο. Σταματάμε σιγά-σιγά την καταστολή, για να ελέγξουμε τη νευρολογική κατάσταση του παιδιού» τόνισε ο κ. Κιούλπαλης, που επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα είναι μηδενική η κατασταλτική δράση των φαρμάκων.

      «Υπολογίζουμε ότι για να πέσουν στο μηδέν τα επίπεδα των φαρμάκων, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες» επισήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά «θα προχωρήσουμε στα τεστ εγκεφαλικής βιωσιμότητας, δηλαδή να εντοπίσουμε αν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος ή υπάρχει ζωή».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο