Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Συνθετικά αρώματα τροφίμων: Περιέχει καστόριο το εκχύλισμα βανίλιας;

Καστόριο είναι η ουσία που εξάγεται από τους αδένες κοντά στον πρωκτό του Κάστορα.

Η… “ερωτική” σχέση του αθλητισμού με τα ενεργειακά ποτά – Η περίπτωση Red Bull και Formula 1

Ποια οφέλη αποκομίζει η Red Bull από την αθλητική χορηγία στη Formula 1 εδώ και 28 χρόνια;

Όταν στους Βούλγαρους δεν άρεσε η… σοκολάτα!

"Αν η σοκολάτα είναι υγρό, στείλτε μας ένα μπουκάλι να δοκιμάσουμε".

Γιατί οι μπανάνες είναι φθηνές;

Όταν η μπανάνα ανήκε στην ίδια κατηγορία με το χαβιάρι.

Η πίτσα υπήρχε πριν 2.000 χρόνια!

Τοιχογραφία με μια πρώιμη εκδοχή "πίτσας" ανακαλύφθηκε στην Πομπηία.

Ερευνητές στο Ισραήλ εντόπισαν αρχαίους σπόρους σταφυλιών 1.100 ετών που καλλιεργούνται και στην Ελλάδα

Η ποικιλία Συρίκι καλλιεργείται μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

«Η Λιστέρια είναι παντού»

Η τραγική λίστα θανάτων από λιστέρια άρχισε να γράφεται πολλές δεκαετίες πριν.

Αλευρόμυλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα: Μία τρικυμιώδης ιστορία

Από την κατασκευή του και την αυτοκτονία ενός από τους ιδιοκτήτες, μέχρι τον χαρακτηρισμό του ως διατηρητέο κτίριο και την μετατροπή του σε βιομηχανικό μουσείο.

Marula: Ο καρπός που δίνει το ευεργετικό λάδι όμως… μεθάει τους ελέφαντες!

Αλήθειες και μύθοι για το λάδι από τους καρπούς Marula, με τις ευεργετικές για το σώμα ιδιότητες.

Η Oprah Winfrey εναντίον της βιομηχανίας βοείου κρέατος

Αναδρομή στο 1998 που η Αμερικανίδα παρουσιάστρια δικάστηκε για ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.

Όταν το Ναϊρόμπι εξαρτιόταν από τους Έλληνες για βόειο κρέας και ψωμί

Οι Έλληνες παραγωγοί καφέ και αγαύης.

Η ιστορία του HACCP – Από τη NASA και τη Pillsbury στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων

Οι πρώτοι που αποκόμισαν τα οφέλη της διαδικασίας HACCP ήταν οι αστροναύτες της NASA.

Αυγοτάραχο Trikalinos: Το καλύτερο Ελληνικό προϊόν και ένα από τα 30 καλύτερα του κόσμου!

Η κ. Λίλα Κούρτη Marketing and Exports Manager στην Trikalinos AE, μίλησε στο Cibum για το τρόφιμο - Εθνικό Θησαυρό, με αποδεδειγμένα πλούσια διατροφική αξία που πρωτοπορεί στη διάσωση της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας.

Πως το φαγητό αποκαλύπτει αλλά και βοηθά την παγκόσμια κατασκοπεία

Φαγητό, κατασκοπεία και μία κάρτα μνήμης 16 GB με κρατικά μυστικά, σε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο.

Η Ρουμάνικη «Dobrogean Pie» αναγνωρίστηκε ως ΠΓΕ παρά τις αντιδράσεις της Βουλγαρίας

Η ΕΕ απέρριψε τις αιτιάσεις της Βουλγαρίας και ενέταξε την πίτα Dobrogean στη λίστα με τα ΠΓΕ προϊόντα.

Harvey W. Wiley: Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που νομοθέτησε πρώτος για την ασφάλεια τροφίμων

Ο άνθρωπος που "έβαλε πλάτη" για να αναστρέψει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να παρεμβαίνει στις πρακτικές της βιομηχανίας τροφίμων.

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά των γευστικών συνδυασμών

Κατανοώντας τις αρχές που διέπουν τους επιτυχημένους συνδυασμούς τροφίμων, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε νέες και συναρπαστικές γευστικές συνθέσεις που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία.

Η σημασία του Πασχαλινού αυγού και η αναγέννηση

Γιατί τσουγκρίζουμε αυγά το Πάσχα;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης