Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Τρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας

Είναι καιρός να επανεξετάσουμε τον ρόλο των βιταμινών αλλά και όλων των αντιφλεγμονοδών τροφίμων

Vegan τρόφιμα: Καινοτόμα συσκευή εντοπίζει τη ζωική επιμόλυνση σε μία ώρα!

Ισπανική Startup δημιούργησε 3 φορητές συσκευές που εντοπίζουν: DNA ζώων σε vegan τρόφιμα, χοιρινό σε προϊόντα χαλάλ και DNA αλόγου ή γαϊδουριού σε προϊόντα Kocher

Ασφάλεια τροφίμων: Εφαρμογή αντισωμάτων και ανοσοδοκιμών για γρήγορο έλεγχο

Η ανάπτυξη μεθόδων που θα είναι υπερευαίσθητες και με ακριβείς ανοσολογικές και πολλαπλές ικανότητες ανίχνευσης, είναι μια αυξανόμενη τάση

Εστίαση: Δυναμική “είσοδος” της βιωσιμότητας στο… μενού

Τα τοπικά, φιλικά προς το περιβάλλον τρόφιμα και συσκευασίες αποτελούν πλέον κορυφαία επιλογή και εστιάτορες και καταναλωτές

Καινοτομία: Η πρώτη στον κόσμο, μπύρα με προβιοτικά – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπύρα θα προσφέρει στους καταναλωτές μια πιο υγιεινή εμπειρία κατανάλωσης χωρίς εμφανείς συμβιβασμούς στο γευστικό προφίλ

Νέα τάση: Γαλακτοκομικά προϊόντα με προσθήκη φυτικών πρωτεϊνών

Ενσωματώνοντας φυτικές πρωτεΐνες στα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις τάσεις, να απευθυνθούν σε νέες αγορές και να προσθέσουν λειτουργικά χαρακτηριστικά

EFSA: Αξιολόγηση της ασφάλειας της διεργασίας Coca-Cola HBC Polska για την ανακύκλωση PET

Το πάνελ της EFSA CEP αξιολόγησε την ασφάλεια της διαδικασίας ανακύκλωσης Coca-Cola HBC Polska, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Vacurema Prime.

Νέα καινοτόμα επικάλυψη για φρούτα και λαχανικά που διπλασιάζει την διάρκεια ζωής

Αποτρέπει τη διείσδυση οξυγόνου και επιτρέπει να διατηρείται η φυδική υγρασία στο εσωτερικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Φράουλες: Πρωτοποριακή μέθοδος υπόσχεται 5 φορές μεγαλύτερη διατηρησιμότητα

Η διάρκεια ζωής φτάνει συνήθως μέχρι δύο εβδομάδες μετά την συγκομιδή, με το ποσοστό να μειώνεται εκθετικά κάθε ώρα που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

Συσκευασία: Νέο βρώσιμο, βιοδιασπώμενο και αντιμικροβιακό υλικό

Το νέο βρώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον πλαστικό θα μπορεί να εφαρμοστεί σε ενεργά υλικά συσκευασίας τροφίμων

Ο FDA «εγκρίνει» το πρώτο γονιδιακά τροποποιημένο ζώο για χρήση ως τρόφιμο

Ο οργανισμός διαπίστωσε ότι η σκόπιμη γονιδιωματική αλλοίωση (IGA) δεν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Ηλιακός οικιακός φούρνος

Βιώσιμο και οικονομικό σύστημα μαγειρέματος με ηλιακή ενέργεια

Η Σκανδιναβική δίαιτα μειώνει χοληστερόλη και σάκχαρο ακόμα και εάν δεν συνοδεύεται από απώλεια βάρους

Τα τελευταία χρόνια η Σκανδιναβική δίαιτα έχει αναγνωριστεί ως υγιεινή νόστιμη και βιώσιμη

Οι κίνδυνοι στην ασφάλεια των τροφίμων του μέλλοντος – Έκθεση του FAO

Tα πιο σημαντικά αναδυόμενα ζητήματα στα τρόφιμα, με έμφαση στις επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων

Αγορά τροφίμων: βασικές τάσεις και προβλέψεις καταναλωτών το 2022

Σήμερα οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από ποτέ τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν, καταναλώνουν και απορρίπτουν καθημερινά είδη

Καινοτομία: Υδρογέλη που συλλέγει υδρατμούς προωθεί την καλλιέργεια στην έρημο

Το περασμένο καλοκαίρι στη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια δύο "πολύ ζεστών" εβδομάδων, οι ερευνητές ήταν σε θέση να καλλιεργήσουν σπανάκι με ποσοστό επιβίωσης καλλιέργειας 95%.

Έρευνα: Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα προβιοτικά δεν περιορίζεται πλέον στο γιαούρτι

Οι καταναλωτές στα πλαίσια της προσπάθειάς τους για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, ζητούν προϊόντα τροφίμων που θα ωφελήσουν τη υγεία τους.

“Συνδεδεμένες” αγελάδες για καλύτερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα

Το έργο CATTLECHAIN 4.0 έχει επινοήσει νέες λύσεις για τους αγρότες για την καλύτερη αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ζώων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τεχνολογία τροφίμων: Σκόνη σαλιγκαριών για gel-based προϊόντα – Μελέτη του ΑΠΘ

Το κρέας σαλιγκαριών μετά από λυοφιλίωση, προσφέρει μια «αξιοσημείωτη» ικανότητα συγκράτησης νερού και λαδιού

Whole Foods Market: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα “Just Walk Out” χωρίς ταμεία

Η τεχνολογία Just Walk Out της Amazon ήρθε στο πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Whole Foods Market, μεγέθους σχεδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες μέσω της αναπνοής;

Επιστήμονες ανέδειξαν ότι η αναπνοή συμπληρώνει τη διατροφή μας με βασικά θρεπτικά συστατικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και στην Ελλάδα η επικίνδυνη σκόνη σοκολάτα

Κίνδυνος πνιγμού και τραυματισμού από σκόνη σοκολάτα πρωτεΐνης που πωλείται στη χώρα μας.

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο