Γονείς έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κυλικείο του σχολείου
Τουλάχιστον 76 μαθητές υποφέρουν από συμπτώματα όπως στομαχόπονο, έμετο ή διάρροια μετά την κατανάλωση χαλασμένων τροφίμων στο σχολείο τους.
Σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι οι μαθητές φοιτούν στο Σχολείο Ξένων Γλωσσών Lingang που είναι συνδεδεμένο με την ομάδα εκπαίδευσης ξένων γλωσσών της Σαγκάης, στην περιφέρεια Fengxian.
- Δείτε επίσης: Lidl Si: “Στα πράσα” από τις αρχές για υψηλή ποσότητα απαγορευμένου φυτοφάρμακου σε υγιεινό σνακ
Κάποιοι γονείς έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κυλικείο του σχολείου και διαπίστωσαν ότι ήταν βρώμικο με σάπια και χαλασμένα υλικά φαγητού, όπως μουχλιασμένες μπανάνες, λαχανικά με σαλιγκάρια, σκουληκιασμένο σουσάμι και μούχλα.
- Δείτε επίσης: Γυαλιά μέσα σε ξηρούς καρπούς – Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού σε στόμα, λαιμό και έντερο
Το σχολείο, ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα οικοτροφείου, λέγεται ότι χρεώνει έως και 1.400 γιουάν (193 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα για τα γεύματα. Το εκπαιδευτικό γραφείο της περιφέρειας είπε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, προέτρεψε επίσης το σχολείο να τερματίσει τη σύμβασή του με τον προμηθευτή και να βρει μια νέα εταιρεία προσωρινά για να εξασφαλίσει την προμήθεια τροφίμων.
- Δείτε επίσης: Φριτέζα αέρα: Το τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά
- Δείτε επίσης: 13 παραβιάσεις στο ίδιο εστιατόριο – Γιατί η ασφάλεια των τροφίμων είναι τόσο δύσκολη σε κάποιες χώρες;
Το γραφείο είπε ότι θα ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων και άλλους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και θα ενισχύσει την εποπτεία των σχολικών κυλικείων και τρίτων προμηθευτών τροφίμων στην περιοχή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων που προσφέρονται στους μαθητές.
- Δείτε επίσης: “Γιατί όταν ξεπλένουμε τη καστανή ζάχαρη γίνεται… άσπρη;” Απάντηση σε αναγνώστη του Cibum
- Δείτε επίσης: Πόσιμη μαγιονέζα; Τι είναι πάλι αυτό;
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.