Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας – Σάββατο 18 Μαΐου και Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους.

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά και διαφάνεια στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Τα «Λαζαράκια» και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Αναβιώνει το έθιμο παρασκευής των μικρών νηστίσιμων ψωμιών που προσφέρονται το Σάββατο του Λαζάρου.

Lidl Ελλάς: Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της

 Επένδυση 10,6 εκατ. ευρώ σε καταστήματα σε Αττική, Ηράκλειο και Λευκάδα.

Πόσες χημικές ουσίες περιέχουν οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων – Νέα μελέτη

Μελέτη έδειξε ότι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων από πέντε χώρες περιέχουν χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό.

Βερίκοκα: Εκτίμηση παραγωγής για το 2024 – Incofruit Hellas

H Incofuit Hellas ενημερώνει για την αναμενόμενη στην Ευρώπη παραγωγή βερίκοκων.

Ανακαλείται συμπλήρωμα βιταμίνης D γιατί έχει πολύ… βιταμίνη D!

Νορβηγική εταιρεία ανακάλεσε συμπλήρωμα βιταμίνης D λόγω κινδύνου υπερασβεστιαιμίας.

ΗΠΑ: Παράνομη η πώληση ορισμένων προϊόντων κοτόπουλου

Από σήμερα, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) θεωρεί τη σαλμονέλα νοθευτική ουσία στα ωμά, παναρισμένα, γεμιστά προϊόντα κοτόπουλου, καθιστώντας παράνομη την πώλησή τους εάν είναι μολυσμένα με το παθογόνο.

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

3,3% αύξηση τζίρου σε τρόφιμα, ποτά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής και ομορφιάς.

Πάλι πρώτη η Ελλάδα στην ΕΕ σε κρούσματα βρουκέλλωσης

Στη χώρα μας, το ποσοστό κοινοποίησης ήταν 8  φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο ΕΕ/ΕΟΧ.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Σε πανικό οι Ιταλοί ψαράδες για τα μπλε καβούρια – Οι ζημιές έχουν φτάσει τα 200 εκατ. €

Αίτημα για διορισμό έκτακτου επιτρόπου στο δέλτα του Πάδου από την Condiretti.

Μπλε ύφασμα μέσα σε βούτυρο… Ανάκληση στα σούπερ μάρκετ Waitrose της Βρετανίας

Τα ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

«Η τροφική δηλητηρίαση μου έσωσε τη ζωή»

Μια τροφική δηλητηρίαση αποκάλυψε σε 58χρονο ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Τι θέλουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα με αλεύρι – Τα συστατικά “μετράνε”

Μεγάλη έρευνα σε 10.000 καταναλωτές αποκαλύπτει τις βασικές τάσεις στην αγορά αρτοσκευασμάτων.

Συμμετοχή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στη Seafood Expo Global στη Βαρκελώνη

Ισχυρή παρουσία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ( ΕΛΟΠΥ) στη διεθνή έκθεση Seafood Expo Global 2024.

Οικιακή κουζίνα: Η σημασία της διαρρύθμισης στην ασφάλεια τροφίμων – Τι είναι το περίφημο “τρίγωνο εργασίας”

Διαρρύθμιση κουζίνας και πρακτικές υγιεινής τροφίμων των καταναλωτών: Εργονομία έναντι ασφάλειας.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

11ο Technology Forum: Πώς «μαγειρεύουν» με καινοτομία και προσφέρουν… πεντάστερα πιάτα

Η καινοτομία απαραίτητο "συστατικό εξέλιξης των επιχειρήσεων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης