Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Η ΟΛΥΜΠΟΣ δώρισε 18 απινιδωτές σε σχολεία

Στις περιοχές όπου ο όμιλος διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις

Επεξεργασία αυγού: Η ρεολογική συμπεριφορά κρόκου και λευκώματος – Μελέτη έξι διαφορετικών ειδών

Η γνώση της ρεολογικής συμπεριφοράς των αυγών είναι απαραίτητη για την επιλογή του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού για την επεξεργασία τους.

Ορθές πρακτικές πλυσίματος χεριών στη βιομηχανία τροφίμων

Το σωστό πλύσιμο των χεριών συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τον ασφαλή χειρισμό και την επεξεργασία τροφίμων.

McDonald’s: Ο πρώην CEO επιστρέφει 105 εκατ. $ για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Ο Easterbrook επέστρεψε την αποζημίωση που έλαβε όταν αποχώρησε

Μπλόκο των Ελληνικών αρχών στα σύνορα, σε εισαγόμενα πλαστικά ποτήρια και πιάτα – εντοπίστηκε λιγνοκυτταρίνη

Σε έλεγχο που έγινε στα σύνορα βρέθηκε η ουσία λιγνοκυτταρίνη σε πλαστικά είδη πολυπροπυλενίου - PP

Παραγωγή φρέσκιας κομμένης σαλάτας: Μεθοδολογία αξιολόγησης συστημάτων διαχείρισης

Οι φρέσκιες κομμένες σαλάτες είναι πλέον καθημερινή επιλογή για πολλούς καταναλωτές. Για τους επιστήμονες τροφίμων παραμένουν ένα ευαίσθητο τρόφιμο που απαιτεί φροντίδα στην παραγωγή και την διακίνησή του.

Μποϊκοτάζ στο βοδινό Βραζιλίας από τους Ευρωπαίους λιανοπωλητές

Τα μποϊκοτάζ είναι απάντηση για τα βοοειδή που προέρχονται από παράνομα αποψιλωμένες περιοχές

FrXB : Νέο συστατικό τροφίμων με την έγκριση της ΕΕ

Χρησιμοποιείται ως ενεργό συστατικό προϊόντων συμπληρωμάτων διατροφής

Γιατί δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας; (και δεν είναι αυτό που νομίζετε)…

Ποιος είναι ο λόγος που τα αυγά γαλοπούλας λείπουν από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Η έκθεση στις χημικές ουσίες των πλαστικών συνδέεται με υψηλή χοληστερόλη και καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα πλαστικά, μέρος της σύγχρονης ζωής, είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για το περιβάλλον και μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα υγείας

“Στεγνά” Χριστούγεννα: Το 1/3 των καταναλωτών θα αποφύγει το αλκοόλ τις γιορτές

Ενώ οι καταναλωτές κάποτε θεωρούσαν αδιανόητο το να μην πιουν και χλεύαζαν τα ποτά χωρίς αλκοόλ στα ράφια των καταστημάτων, τώρα είναι must!

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Νέα παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις εργοδοτών για τα COVID test

H νέα παράταση ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας

Παπαρουνόσπορος στο ψωμί: Νέα όρια για τα αλκαλοειδή οπίου από την ΕΕ

Ο προμηθευτής σπόρων παπαρούνας θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες στους αρτοποιούς για την περιεκτικότητα σε αλκαλοειδή οπίου

2022: Προβλέψεις και τάσεις για τον κλάδο των τροφίμων

Στις προβλέψεις κυριαρχούν οι συνέπειες που θα φέρει η αντικατάσταση των πλαστικών συσκευασιών στην ασφάλεια των τροφίμων

Η κάνναβη μπορεί να περιέχει βαρέα μέταλλα – Κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών

Είδη κάνναβης έχουν εγγενή ικανότητα να απορροφούν βαρέα μέταλλα από το έδαφος, καθιστώντας τα χρήσιμα για την αποκατάσταση μολυσμένων τοποθεσιών.

Διεθνή: Επιδημία νοροϊού από στρείδια στη Βρετανία

Συναγερμός και για σαλμονέλα από ζωοτροφές σε κατοικίδια

Το DNA στο πιάτο σου – Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για τη διατροφογενετική

Πώς μπορούμε να εξατομικεύσουμε 100%  τις διατροφικές μας συνήθειες με βάση τις γενετικές μας ευαισθησίες και προδιαθέσεις

Κρητική ματζουράνα, μαλοτήρας, δίκταμο και φουρφούλακας εξελίσσονται σε “φλέβα χρυσού” για την ελληνική γεωργία

Οι συγκεκριμένες πόες αναδείχθηκαν ως τα πιο χαρακτηριστικά «είδη με ευχέρεια αναπαραγωγής και καλλιέργειας και με το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον»

Βιομηχανία τροφίμων: Τι θα ζητήσει ο καταναλωτής μετά την πανδημία

Πώς να προετοιμαστείτε για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της μετά Covid εποχής

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο