Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα μπλε χρωστική τροφίμων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ νέα μπλε χρωστική τροφίμων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα
spot_img

Μια καινοτόμος διαδικασία καλλιέργειας θα παρέχει στους παραγωγούς τροφίμων και ποτών ένα ζωντανό, φυσικό μπλε χρώμα με εντυπωσιακά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Η σπιρουλίνα που παράγεται στην Ισλανδία μέσω μιας καινοτόμου διαδικασίας καλλιέργειας προσφέρει μια νέα διάσταση στη βιωσιμότητα και τη χρήση φυσικών χρωμάτων. Το προϊόν, που ονομάζεται Arctic Blue, αναπτύχθηκε μέσω συνεργασίας της Oterra, κορυφαίας εταιρείας φυσικών χρωμάτων, και της VAXA Technologies, ενός πρωτοποριακού τεχνολογικού startup.

- Advertisement -

Η παραγωγή της σπιρουλίνας στην Ισλανδία εκμεταλλεύεται γεωθερμική ενέργεια και διοξείδιο του άνθρακα από τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι βιοαντιδραστήρες της VAXA λειτουργούν σε ένα κλειστό σύστημα που μειώνει την απώλεια νερού και απαιτεί μόλις το 1% των πόρων (νερό και γη) που χρειάζονται τα παραδοσιακά ανοικτά συστήματα. Αυτή η διαδικασία παράγει ένα φυσικό μπλε χρώμα με εντυπωσιακά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Το Arctic Blue ξεχωρίζει για την ουδέτερη οσμή του, τη γρήγορη διάλυση και τη φιλική προς τον χρήστη σύνθεση. Παράλληλα, διατηρεί τα χαρακτηριστικά της σπιρουλίνας, όπως η ζωντανή μπλε απόχρωση και η αντοχή του χρώματος. Οι ιδιότητες αυτές το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε τρόφιμα και ποτά, ενώ παραμένει πλήρως συμμορφωμένο με τη σχετική νομοθεσία.

Η διαδικασία παραγωγής χαρακτηρίζεται από ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, με εκπομπές έως και 40 φορές χαμηλότερες σε σύγκριση με τα συμβατικά προϊόντα σπιρουλίνας. Επιπλέον, το Arctic Blue συμβάλλει στους στόχους μείωσης εκπομπών Scope 3, παρέχοντας στους πελάτες της Oterra τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

https://news.cision.com/oterra/r/high-tech-partnership-creates-a-natural-blue-color-for-a-greener-tomorrow,c4091542?utm_medium=email&utm_source=rasa_io&utm_campaign=newsletter

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα