Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους κλάδους του κρέατος και του γάλακτος, αλλά όχι τόσο ώστε να αναλάβουν δράση

Περισσότερο από το 80% των επενδυτών κεφαλαίων στους τομείς του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή και πώς θα επηρεάσει τις επενδύσεις τους.

Τι είναι ο Καρνισμός;

Τι είναι ο καρνισμός και πώς έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων σε ένα αόρατο σύστημα διατροφικών πεποιθήσεων; Μια ψυχολόγος, ειδικός σε θέματα vegan διατροφής, εξηγεί αναλυτικά τον όρο.

Κριτήρια ESG: Νέο εργαλείο αξιολόγησης με στόχο την χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Το Global Sustain Rating παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Into the Green: Sustainability for Prosperity» την οποία διοργάνωσε η Global Sustain

Καινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

Ο ρόλος του Τεχνολόγου Τροφίμων στην βιωσιμότητα της βιομηχανίας τροφίμων

Οι επιστήμονες τροφίμων έχουν πολύπλευρο ρόλο στη βιωσιμότητα και στο πώς αυτή θα αποτυπωθεί πρώτα στο σχεδιασμό του προϊόντος και έπειτα στο πώς θα επικοινωνηθεί στον καταναλωτή.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Ενημερωτική εκδήλωση για τον κλιματικό νόμο και την πράσινη μετάβαση

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου - Ανοιχτή για το κοινό

EE: Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος για λιγότερο μεθάνιο στην κτηνοτροφία

Το 53% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ προέρχεται από την κτηνοτροφία, με κύριο υπαίτιο για αυτό την εκτροφή βοοειδών

Κορυφαίες διακρίσεις για την ΠΙΝΔΟΣ στα Packaging Awards 2022

Η ΠΙΝΔΟΣ μειώνει τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες, χρησιμοποιώντας συσκευασίες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό r-pet, στη νέα σειρά νωπών έτοιμων ψημένων προϊόντων της

Αγριόπαπια με…. κολάρο Coca Cola – Οργή στο διαδίκτυο – Κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων 

Το περιστατικό μιας παγιδευμένης από πλαστικό μπουκάλι Coca Cola, αγριόπαπιας στη Σκωτία, είναι η αφορμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως ανθρωπότητα για τη στάση μας απέναντι στη χλωρίδα και την πανίδα.

Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύεται για τις «πράσινες» δράσεις της;

Με τρεις διακρίσεις στα φετινά SupplyChainAwardsκαι στα PackagingAwards

Μαθητές της Θεσσαλονίκης δίνουν “δεύτερη ευκαιρία” στα απορρίμματα τροφίμων

"Άσχημα" φρούτα και λαχανικά αξιοποιήθηκαν από μαθητές του 5ου εσπερινού ΕΠΑΛ

ΟΛΥΜΠΟΣ: Νέα συμπιέσιμη συσκευασία γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι

Το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης

Όμορφοι τίτλοι αλλά από ουσία… τίποτα!

Ως πότε θα... "τρώμε" όμορφους τίτλους;

Bombella apis: Το μικρόβιο που προστατεύει τις μέλισσες από την φτωχή διατροφή

Επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα συγκεκριμένο βακτήριο που μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του θρεπτικού στρες στις αναπτυσσόμενες μέλισσες, μία από τις κύριες αιτίες της μείωσης των μελισσών.

Μελέτη: Μικροπλαστικά στο κρέας, το γάλα και το αίμα εκτρεφόμενων ζώων

Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε μικροπλαστική μόλυνση στο βόειο κρέας και το χοιρινό κρέας, καθώς και στο αίμα αγελάδων και χοίρων στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

ΕΕ: Απάτη ύψους 262 δισεκατομμυρίων ευρώ στις πληρωμές της ΚΓΠ

Για την περίοδο 2016-2020, η απάτη ανήλθε στο 0,09% των συνολικών πληρωμών της ΚΓΠ, που αντιστοιχεί σε 262 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τώρα το MILKO σε νέο οικολογικό μπουκάλι

Το νέο μπουκάλι MILKO είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό (φιάλη από 35% rPet), ενώ διαθέτει και μη αποσπώμενο καπάκι, το οποίο ανακυκλώνεται πλήρως μαζί με το σώμα της φιάλης

Η έκθεση σε καπνό από πυρκαγιές επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής

Νέα έρευνα στο Journal of Dairy Science εξετάζει τις επιπτώσεις του καπνού των πυρκαγιών στα βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης παραγωγής γάλακτος

Ηθική στα τρόφιμα: Κοινωνική μεταβολή ή άλλη μια παροδική μόδα των millennials;

Σύμφωνα με μια καταναλωτική έρευνα στις ΗΠΑ, το 90% των millennials ενδιαφέρονται για την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των τροφίμων, ενώ το  86% των συμμετεχόντων συνολικά τοποθετεί πιο ψηλά τις καλές εργασιακές παροχές μιας εταιρείας στους εργαζόμενους από τη γεύση ενός τρόφιμου. Τι συνιστούν αυτά τα ποσοστά για τους καταναλωτές του σήμερα;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης