Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €3.000 σε εστιατόριο στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χρέωνε κουβέρ και πουλούσε κατεψυγμένα ως φρέσκα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο €3.000 σε εστιατόριο στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χρέωνε κουβέρ και πουλούσε κατεψυγμένα ως φρέσκα
spot_img

Μετά από αγορανομικό έλεγχο διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ, σε Εστιατόριο – Καφέ Μπαρ που βρίσκεται στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής για 4 παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Μετά από έλεγχο που έγινε στο εστιατόριο στις 13 Σεπτεμβρίου από επιθεωρητές της Περιφέρειας διαπιστώθηκε πως:

  • χρέωνε στους πελάτες αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ», κατά παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 72 της ΥΑ 91354/2017,
  • προσέφερε στους πελάτες τρία (3) είδη, κατεψυγμένα, τα οποία βρέθηκαν εντός του καταψύκτη, χωρίς να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης η ένδειξη «κατεψυγμένο» με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή, κατά παράβαση του άρθρου 71 της ίδιας ΥΑ,
  • στον τιμοκατάλογο που διέθετε η επιχείρηση, δεν αναγραφόταν το είδος των ελαίων και η χρήση τους για την παρασκευή φαγητών και σαλατών, και
  • δεν διέθετε προς χρήση της πελατείας της, το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» σε ειδική θήκη τοποθετημένη σε εμφανές μέρος για τους πελάτες, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του καταστήματος.

Η περίληψη επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο