Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα με βάση τα κύτταρα: Η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων τροφίμων… ψάχνεται!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤρόφιμα με βάση τα κύτταρα: Η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων τροφίμων... ψάχνεται!
spot_img

Συνάντηση FAO και ΠΟΥ για την ασφάλεια των τροφίμων εργαστηρίου – Μεγάλο ζήτημα η ορολογία

Στις αρχές Νοεμβρίου, επιστήμονες τροφίμων της παγκόσμιας κοινότητας θα συναντηθούν στην Σιγκαπούρη, για το θέμα της ασφάλειας των εναλλακτικών τροφίμων εργαστηρίου με βάση τα κύτταρα, με πρωτοβουλία του FAO και του ΠΟΥ.

- Advertisement -

Τα συμπεράσματα της συνάντησης θα περιέχουν ενημερωμένες τεχνικές γνώσεις σχετικά με τις πτυχές ασφάλειας της παραγωγής τροφίμων με βάση τα κύτταρα και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις αρχές του 2023.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και η ονοματολογία- ορολογία αυτών των προϊόντων. Αν και προς το παρόν χρησιμοποιείται ο όρος “τρόφιμα κυτταρικής βάσης”, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ορολογίες σε σχέση με την τεχνολογία και τις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και τα τελικά προϊόντα. Η ορολογία είναι μία σημαντική παράμετρος για αυτή τη νέα κατηγορία τροφίμων, καθώς θα επηρεάσει την επικοινωνία προς τους καταναλωτές, την αντίληψή τους, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα για το πώς θα αποτυπώνεται η νομοθεσία που αφορά στα τρόφιμα με βάση τα κύτταρα.

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί τρείς εργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων με βάση τα κύτταρα. Η πρώτη αφορά στην ορολογία, η δεύτερη στη διαδικασία παραγωγής ( επιλογή κυττάρων, απομόνωση, προετοιμασία, αποθήκευση, πολλαπλασιασμός κυττάρων) και στους πιθανούς κινδύνους και στην τρίτη εργασία υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την έγκριση των τροφίμων κυτταρικής βάσης σε διάφορες χώρες και δεσμεύσεις που προκύπτουν όπως ηθικές ή θρησκευτικές, αποδοχή των καταναλωτών, επισήμανση κα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα