Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/1616 της Επιτροπής για τα ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2022.
Με τον νέο κανονισμό 2022/1370 η ΕΕ τροποποιεί τα ανώτατα επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα μετλά την γνωμοδότηση της EFSA για τις καρκινογόνες επιδράσεις της
Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, η οποία καλύπτει τις ορθές πρακτικές υγιεινής και τις διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας στην εφαρμογή σε ορισμένες επιχειρήσεις τροφίμων.
Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1418 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2015/1375 όσον αφορά τον έλεγχο του παρασίτου Trichinella (τριχίνη) σε σχέση με τον τεμαχισμό σφαγίων και τις εναλλακτικές αναλυτικές μεθόδους.
Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».
Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.
Δημοσιεύθηκε ο Κανονισμός 2022/1364 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδροκυανικού οξέος σε ορισμένα τρόφιμα.
Με τον νέο Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2022/1283, καταχωρίστηκε η ονομασία του Κυπριακού ζυμαρικού Μακαρόνια της Σμίλας/Μακαρόνια του Σκλινιτζιού στο μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων.