Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άνθρωποι με νευρική ανορεξία καταδικάζουν την καταγραφή θερμίδων στα μενού εστιατορίων

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΆνθρωποι με νευρική ανορεξία καταδικάζουν την καταγραφή θερμίδων στα μενού εστιατορίων
spot_img

Άνθρωποι που έχουν περάσει από τον Γολγοθά των διατροφικών διαταραχών καταδικάζουν τη βρετανική κυβερνητική πολιτική επισήμανσης θερμίδων στα εστιατόρια.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία. Ένα νέο βήμα ως προς αυτό αποτελεί ότι τα εστιατόρια υποχρεούνται να καταγράφουν τις θερμίδες δίπλα από τα πιάτα. Οι πολίτες έχουν διχαστεί για το αν αυτό θα συμβάλλει στην μείωση της παχυσαρκίας ή θα δημιουργήσει νέες προβληματικές σε ανθρώπους με άλλα προβλήματα, όπως νευρική ανορεξία.

Άνθρωποι που νίκησαν τη μάχη με την ανορεξία καταδίκασαν αυτή τη νέα κυβερνητική νομοθεσία που καθιστά υποχρεωτικό για τα εστιατόρια, τα φαγητά και τις καφετέριες να εμφανίζουν πληροφορίες για τις θερμίδες στο μενού τους σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την «υγιεινή διατροφή».

Υπάρχει ο κίνδυνος όσοι έχουν ήδη μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό να αποθαρρυνθούν εντελώς να βγουν έξω για δείπνο. Οι αλλαγές, οι οποίες έγιναν από τις 6 Απριλίου με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος της παχυσαρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστούν πλέον νομική απαίτηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερους από 250 υπαλλήλους να εμφανίζουν αριθμούς θερμίδων σε μενού, διαδικτυακά μενού και εφαρμογές.

Η υπουργός Δημόσιας Υγείας, Maggie Throup είπε, ότι οι νέοι κανόνες είναι «κρίσιμοι» για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν πληροφορίες για να «διατηρούν ένα υγιέστερο βάρος», καθώς υπολογίζεται ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στην Αγγλία είναι υπέρβαροι ή ζουν με παχυσαρκία. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Περίπου 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μια διατροφική διαταραχή – αριθμός που η φιλανθρωπική οργάνωση BEAT λέει ότι έχει επιδεινωθεί από το lockdown και την πανδημία του κορωνοϊού. Φοβούνται ότι οι νέοι κανόνες θα οδηγήσουν στον περιορισμό των θερμίδων για όσους πάσχουν από ανορεξία και βουλιμία ή θα αυξήσουν τα αισθήματα ενοχής για εκείνους με διαταραχή υπερφαγίας.

 «Ξέρω αν είχα τη διατροφική μου διαταραχή τώρα και έβλεπα, ότι κάτι ήταν 500 θερμίδες, αλλά θα μπορούσα να πάρω κάτι για 300 θερμίδες που σίγουρα θα έπαιρνα το δεύτερο…Νομίζω ότι οι νέοι κανόνες της ετικέτας θερμίδων είναι απολύτως γελοίοι. Συνήθως όταν κάποιος βγαίνει για φαγητό είναι κάτι ιδιαίτερο και όχι η καθημερινότητά», αναφέρει μια κοπέλα που επέζησε από νευρική ανορεξία.

Ακόμη και για άτομα που δεν έχουν διατροφική διαταραχή, αυτό θα προκαλέσει μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό σε πολλούς ανθρώπους. Για κάποιον με διατροφική διαταραχή, η έξοδος για φαγητό είναι ήδη μια πρόκληση και αυτοί οι αριθμοί, θα είναι αγχωτικοί. Κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει τις διατροφικές διαταραχές.

Ο Tom Quinn, Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων της Beat, προσθέτει: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικές τις θερμίδες στα μενού στην Αγγλία από τις 6 Απριλίου, παρά τα στοιχεία ότι προκαλεί άγχος και αγωνία σε άτομα που επηρεάζονται από διατροφικές διαταραχές.»

Πηγή: https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/eating-disorders-become-rife-anorexia-23620749

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο