Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η γυναίκα που έχασε σχεδόν 4 κιλά χωρίς να το καταλάβει, κόβοντας μόνο ένα είδος τροφίμου

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΗ γυναίκα που έχασε σχεδόν 4 κιλά χωρίς να το καταλάβει, κόβοντας μόνο ένα είδος τροφίμου
spot_img

Δεν είχε καν βάλει στόχο να χάσει βάρος!

Συχνά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και άλλα πρόσθετα και αν καταναλώνετε αυτά τα τρόφιμα τακτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Σωστά καταλάβατε ορισμένοι, αναφερόμαστε στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, για τα οποία το cibum έχει πληθώρα δημοσιεύσεων.

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα είναι εκείνα που περιέχουν υψηλά επίπεδα χημικών, συνθετικών ή βιομηχανικών συστατικών. Πιθανώς έχουν επίσης υποστεί βιομηχανικές διεργασίες όπως υδρογόνωση και χύτευση και περιέχουν πρόσθετα όπως χρωστικές ουσίες, σταθεροποιητές, ενισχυτές γεύσης ή γαλακτωματοποιητές. Πολύ συχνά έχουν επίσης υψηλά επίπεδα ανθυγιεινών λιπών, σακχάρων και αλατιού.

Είναι σχεδιασμένα για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, να είναι βολικά, ιδιαίτερα νόστιμα (ένας κυνικός θα έλεγε ότι σας ενθαρρύνουν να τρώτε περισσότερα από αυτά) και φυσικά, ιδιαίτερα κερδοφόρα για τις εταιρείες τροφίμων.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Daily Record, γίνεται αναφορά στη Κέιτ, η οποία αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή στη διατροφή της αφού διάβασε το βιβλίο Ultra-Processed People του Dr. Chris Van Tulleken.

Είχε κουραστεί από το κουρασμένο και ξηρό δέρμα της, που συχνά εμφάνιζε κοκκινίλες, ενώ οι διάφορες λοσιόν που δοκίμαζε χειροτέρευαν την κατάσταση. Αναζητώντας λύσεις στο διαδίκτυο, αισθανόταν μπερδεμένη από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που διάβαζε.

Ο πατέρας της τής σύστησε το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο την εντυπωσίασε και την τρόμαξε ταυτόχρονα, αποκαλύπτοντας τι περιλαμβάνουν πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε. Εμπνευσμένη από τα όσα διάβασε και την εμπειρία του πατέρα της, αποφάσισε να κόψει τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αν και ξεκίνησε την αλλαγή ελπίζοντας σε βελτίωση του δέρματός της, τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα. Εκτός από τη βελτίωση στην επιδερμίδα, παρατήρησε συνολικά καλύτερη υγεία και ευεξία. Έξι μήνες αργότερα ζυγίστηκε σε ένα ιατρικό ραντεβού και ήταν περίπου 4 κιλά ελαφρύτερη, χωρίς να έχει βάλει στόχο να χάσει βάρος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο