Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Η αυξημένη κατανάλωση καφέ οδηγεί σε πιο υγιές ήπαρ σε παχύσαρκους με διαβήτη τύπου 2

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη: Η αυξημένη κατανάλωση καφέ οδηγεί σε πιο υγιές ήπαρ σε παχύσαρκους με διαβήτη τύπου 2
spot_img

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, δείχνει ότι η καφεΐνη, οι πολυφαινόλες και άλλα φυσικά συστατικά που βρίσκονται στον καφέ μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD) στους υπέρβαρους με διαβήτη τύπου 2 .  

Το NAFLD είναι ένας συλλογικός όρος για τις ηπατικές διαταραχές που προκαλούνται από τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ηπατική ίνωση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε κίρρωση (ουλές του ήπατος) και καρκίνο του ήπατος. Η NAFLD δεν είναι αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά είναι συχνά αποτέλεσμα ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής με λίγη άσκηση και δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 156 μεσήλικες οριακά παχύσαρκους σχετικά με την κατανάλωση καφέ, από τους οποίους οι 98 είχαν διαβήτη τύπου 2. 

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν περισσότερο καφέ είχαν πιο υγιές συκώτι και λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ηπατική ίνωση, ενώ υψηλότερα επίπεδα συστατικών καφέ χωρίς καφεΐνη συσχετίστηκαν σημαντικά με μειωμένες βαθμολογίες δείκτη λιπώδους ήπατος. Η μελέτη προτείνει ότι για τους υπέρβαρους ασθενείς με διαβήτη 2, η υψηλότερη πρόσληψη καφέ σχετίζεται με λιγότερο σοβαρή NAFLD .

Η ερευνητική μελέτη δημοσιεύεται στο Nutrients , με τίτλο: « Η αυξημένη πρόσληψη συστατικών καφέ και καφεΐνης χωρίς καφεΐνη σχετίζεται με μειωμένη σοβαρότητα της NAFLD σε άτομα με διαβήτη τύπου 2». Χορηγήθηκε από το Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC).

Πηγή: https://www.mdpi.com/2072-6643/15/1/4

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο