Τετάρτη, Ιανουάριος 8, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.

Έτρωγε καθημερινά αυτό το τρόφιμο για 100 χρόνια και έφθασε τα… 117!

Το μυστικό μακροζωίας της Ιταλίδας Emma Morano που δε χρειάστηκε ποτέ ειδική αγωγή από γιατρό

Είναι πραγματικά υγιεινό το αλάτι Ιμαλαΐων;

Μήπως σας τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Ποιο γιαούρτι ΔΕΝ είναι “υγιεινό” σύμφωνα με τον FDA

Προσοχή στα παραπλανητικά κόλπα του μάρκετινγκ

Το τρόφιμο που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας μετά τα 65

Το τρόφιμο που μειώνει τους κινδύνους όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η άνοια και η νόσος του Πάρκινσον.

Fast Food: Μπορεί να τροφοδοτεί τους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου – Μελέτη

Προοπτικές για νέες μορφές θεραπείας των όγκων του παχέος εντέρου με τη χρήση φυσικών προϊόντων.

Εφηβεία: Γιατί πρέπει να έχετε ΠΑΝΤΑ φρούτα στο σπίτι

Πως η διαθεσιμότητα φρούτων και λαχανικών στο σπίτι επηρεάζει την ποιότητα της διατροφής των εφήβων.

Πως να αποφύγετε το φούσκωμα

Εύκολες λύσεις για να αποφύγετε το φούσκωμα της χριστουγεννιάτικης κοιλιάς.

Ένα γλυκάκι πού και πού κάνει καλό στην καρδιά – Νέα μελέτη

Τελικά δεν είναι ανάγκη να κόψουμε εντελώς τη ζάχαρη για να είμαστε υγιείς!

Πως το οικιακό περιβάλλον διαμορφώνει τις διατροφικές επιλογές των εφήβων – Επιστημονική μελέτη

Η διαθεσιμότητα τροφίμων στο σπίτι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιρροή πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Γιατί οι άνθρωποι τρώνε γιαούρτι;

Ακόμη κι εκείνοι που έχουν αποφασίσει να απέχουν από τα γαλακτοκομικά για λόγους υγείας ή απλής επιλογής τρόπου ζωής αναζητούν τη γεύση και την υφή του γαλακτοκομικού γιαουρτιού

Η επικίνδυνη σαντιγί έχει πουληθεί σε έξι χώρες

 Στο παρελθόν έχει καταγραφεί ένας θάνατος και ένας σοβαρός τραυματισμός από το ίδιο πρόβλημα

Να τι φταίει και δεν μπορούμε να χάσουμε δράμι τον χειμώνα

Η αύξηση βάρους κατά τους χειμερινούς μήνες είναι συνηθισμένη, αλλά αυτά τα επιπλέον κιλά μπορεί να παραμείνουν, επηρεάζοντας την υγεία.

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Ποπ κορν: Κι όμως μπορεί να είναι πιο υγιεινό από τα φρούτα και τα λαχανικά!

Το πιο υγιεινό σνακ ξανασυστήνεται!

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μειώνει στο 50% τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου – Ευρήματα της πιο αξιόπιστης μέχρι σήμερα, μελέτης

Μελέτη χρησιμοποίησε παράδοξη μέθοδο μέτρησης κατανάλωσης κρασιού.

Το “ψεύτικο κρέας” προκαλεί κατάθλιψη – Προειδοποίηση στους χορτοφάγους

Μελέτη έδειξε ότι τα επεξεργασμένα φυτικά εναλλακτικά κρέατα που συνδέονται με τον κίνδυνο κατάθλιψης στους χορτοφάγους.

Υποψιάζεστε τροφική δηλητηρίαση; Πως θα σιγουρευτείτε

Συχνά υποψιαζόμαστε ότι το τελευταίο πράγμα που φάγαμε είναι η αιτία της ασθένειας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα η αλήθεια.

Σήμα κινδύνου από ερευνητές: Βλαβερά τα τρόφιμα που φέρουν ισχυρισμό “περισσότερης πρωτεΐνης”

Επιστημονική έρευνα για το πόσο υγιεινά είναι τα τρόφιμα που γράφουν ότι περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη.

Πώς συνδέεται η φρουκτόζη με τον καρκίνο – Επιστημονική μελέτη

Γιατί τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης φρουκτόζης προκαλούν ανησυχία στους ερευνητές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο