Αυτό το λάδι λειτουργεί παρόμοια με την ιβουπροφαίνη (ένα κοινό αντιφλεγμονώδες φάρμακο), αλλά φυσικά και χωρίς τις παρενέργειες.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν αποτελεί θησαυρό μόνο για τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με την αποκάλυψη πρόσφατης έρευνας από το Monell Chemical Senses Center, υπάρχουν ορισμένες ενώσεις στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που μπορούν φυσικά να λειτουργήσουν όπως τα κοινά παυσίπονα ιβουπροφαίνης. Συγκεκριμένα η κατανάλωση 50 g αυτού του ελαίου καθημερινά μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη ανακούφισης από τον πόνο!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα με αφορμή απάτη που υπέστη σε εστιατόριο στην Πλάκα
Είναι πραγματικά αποτελεσματικό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει άφθονα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, αλλά σύμφωνα με τη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι περιέχει κι ένα δραστικό συστατικό γνωστό ως ελαιοκανθάλη, που μιμείται τα αποτελέσματα του παυσίπονου ιβουπροφαίνη. Στην πραγματικότητα, αυτή η ένωση έχει δείξει σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση των πονοκεφάλων και του πόνου της αρθρίτιδας σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την έρευνα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο καφές που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων – Αποκαλυπτική επιστημονική μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθετε εάν φάτε κιμά που έχει αποκτήσει καφέ χρώμα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μολυσμένο σάντουιτς πυροδότησε σοβαρό αυτοάνοσο σε 30χρονη – «Μην αγνοείται αυτά τα συμπτώματα»
Ο επικεφαλής ερευνητής, Paul Breslin, ανέφερε ότι η κατανάλωση ημερήσιας δόσης 50 γραμ. ή τεσσάρων κουταλιών της σούπας έξτρα παρθένου ελαιολάδου, παρέχει το ισοδύναμου περίπου 10 τοις 100 της συνιστώμενης δόσης ιβουπροφαίνης για την ανακούφιση από τον πόνο των ενηλίκων. Επεξεργάστηκε περαιτέρω το θέμα ότι η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου δεν θα θεραπεύσει τον πονοκέφαλο αμέσως αλλά μπορεί να σας προσφέρει μερικά από τα μακροπρόθεσμα οφέλη της επαναλαμβανόμενης χρήσης ιβουπροφαίνης συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην αποτροπή του αλτσχάιμερ.
Η ελαιοκανθάλη είναι μια φυσική φαινολική ένωση που βρίσκεται στο παρθένο ελαιόλαδο, και θεωρείται βασικό συστατικό των ευεργετικών του ιδιοτήτων. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αναβάθμιση κινδύνου από το ρινικό σπρέι με το επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | McDonald’s: Αντιδράσεις για την έξτρα χρέωση για την κέτσαπ!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ένα τσίμπημα από τσιμπούρι αρκεί για να αποκτήσετε αλλεργία στο κρέας! – Η περίπτωση 45χρονης
Σύμφωνα με τον Breslin, «ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την ελαιοκανθάλη είναι να πιείτε το λάδι καθαρό και να δείτε πόσο έντονα τσιμπάει το λαιμό». Η ελαιοκανθάλη είναι και το συστατικό που κάνει τον λαιμό σου να «τσιμπάει» ελαφρώς όταν πίνεις φρέσκο ελαιόλαδο – είναι ένδειξη καλής ποιότητας!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Breslin, «τα περισσότερα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα τύπου σούπερ μάρκετ θα έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτή την ένωση», εξηγεί. “Υπάρχουν όμως διαθέσιμα φθηνά ελαιόλαδα που έχουν υψηλά επίπεδα. Εγώ αγοράζω το δικό μου από ένα τοπικό ελληνικό κατάστημα που εισάγει λάδια απευθείας από την Κρήτη και άλλους Έλληνες ντόπιους. Μάλιστα, προτείνει ακόμη ότι ο απλός τρόπος για να ελέγξετε την καθαρότητα του ελαιολάδου και την παρουσία της δραστικής ένωσης ελαιοκανθάλη είναι να πιείτε το λάδι σκέτο και να δείτε πόσο έντονα τσούζει το λαιμό – όσο μεγαλύτερο είναι το τσούξιμο, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της ελαιοκανθάλης”. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην ενίσχυση της καλής χοληστερόλης (HDL).